Na snežnim vrhovima: kolekcija Miu Miu jesen/zima 2021/2022

„Smelo, ali moguće“ – tako je Miuccia Prada opisala svoju novu kolekciju, fokusirajući se na snagu duha žena koje se usuđuju da skijaju u bikiniju.

U krajoliku bajkovite prirode Dolomita dizajnerka je predstavila kolekciju Miu Miu jesen-zima 2021/2022. Snežne vrhove osvojile su Miu Miu devojke u prošivenim komadima boje šerbeta, otmenim haljinama i svilenom donjem vešu.

Nova kolekcija Miu Miu jesen-zima 20221/2022 bila je predlog za kombinaciju naizgled neskladnih elemenata odeće. Glomazna skijaška odela izrađena od puderasto pastelnog satena, apres-ski džemperi, pletene kape koje su služile i kao maske za lice, lako su se sprijateljili sa glamuroznim večernjim haljinama.

“Priroda je jedino što me leči“, rekla je Miuccia Prada. „U novoj kolekciji Miu Miu bilo je puno odeće u boji slatkiša koju sam odmah želela da isprobam. Na primer, puf jakna sa mehurićima, suknja boje breskve, kombinezoni u boji lavande i predimenzionirane jakne.“ – rekla je dizajnerka.

Dizajnerka je kombinovala delikatnije stvari sa sportskom odećom. Tako su predstavljeni mekani prsluci zajedno sa slip haljinama u kombinaciji sa obimnim rukavicama i planinarskim čizmama od veštačkog krzna. Na lookbook snimcima prikazana je jedna od najlepših satenskih haljina sezone – ukrašena je kristalima, asocirajući na odeću budoara iz 1920-ih. Bilo je tu i nekoliko svilenih haljina, odeće sa sjajnim kopčama, dok je posebnu pažnju ukrao spektakularni vuneni ogrtač posut biserima.

foto:instyle