Armani u jednom potezu pokazao kako izgleda visoka sofisticiranost

“Blještavilo” to je naziv Armani Privé couture kolekcije za jesen-zimu 2022/2023. Fantastična 93 modela koja dolaze iz ove veličanstvene kolekcije mogu svaki ponaosob da se pohvale izuzetnošću. Shvatamo da je u pitanju niz epiteta, ali činjenica je da uopšte ne preterujemo.

Giorgio Armani bio je inspirisan jednom od najglamuroznijih era u svetu mode, preciznije “večernje” mode u ovom slučaju. One koja je postavila standard za nešto što danas podrazumevamo pod večernjom (svečanijom, elegantnijom BLJEŠTAVIJOM) stilizacijom odevne kombinacije. U pitanju su dakako getsbijevske 20-te i 30-te godine prošlog veka. Sofisticiranost svedenog kroja u kombinaciji sa primamljivošću detalja, koji izgrađuju taj “magični” odevni predmet sa nestrpljenjem išćekivan da se obuče u posebnoj prilici.

87-godišnji italijanski dizajner udario je temelje savremenoj eleganciji pre više decenija, ni jednog trenutka ne odstupajući od iste, koliko god trendovi bili naklonjeni kulturi praktičnijeg, mix and match i edgy odevanja.

Giorgio Armani upravo ovom kolekcijom koja donosi sav sjaj visokog, a zapravo tako jednostavnog glamura, usuđuje se da podigne ulog u svetu street-style mode i da svake ženu u trenutku pretvori u zvezdu večeri. I to čak 93 puta za redom. Bez omaške.

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Profimedia