Buržoaski stil u kolekcijama jesen/zima 2020/2021

Ove sezone stil evropske aristokratije poprima nove forme i raspoloženja: suknje sa naborima, bluze sa kragnama ili mašnom velikog kalibra, karirane jakne i pelerine prestale su biti nešto dosadno i konzervativno. Buržoaski šik sedamdesetih, zahvaljujući novoj viziji dizajnera, stekao je umereno provokativnu interpretaciju: duboki dekoltei, prozirne tkanine i neobičan kroj ušli su u igru.

Možda se glavnim markerom buržoaskog stila s pravom mogu smatrati ne određeni stilovi i boje, već tkanine – težak somot, tečna svila, luksuzni tvid, pompezno krzno i najfinija čipka. U jesenjoj i zimskoj sezoni, Edi Slimane i Anthony Vaccarello smatraju se glavnim vodičima „nove buržoazije“ – kolekcije Celine i Saint Laurent prožete su retro raspoloženjima koja su našla odgovor u srcima ljubitelja mode. Šeširi širokog oboda, bermude, suknje srednje dužine kao u kolekciji Victorie Beckham i masivni nakit poput Proenze Schouler – ovi elementi nepogrešivo definišu  buržoaski stil.

Paco Rabbane takođe nudi sopstvenu interpretaciju trenda – brend predlaže da se maksi suknja kombinuje sa bluzom ukrašenom rasejanim iskričavim kamenjem i hitom sezone – velom.