Dior kolekcija je himna snazi i lepoti ženske prirode

Dior je u okviru Paris Fashion Weeka predstavio novu kolekciju proleće/leto 2021.

Dior i njegova kreativna direktorka Marija Gracija Kjuri predstavili su kolekciju za proleće/leto 2021. Iz Jardin des Tuileries u Parizu uživo su emitovali reviju putem komunikacionih kanala kuće. Mesto modne piste ukrasili su radovi italijanske vizuelne umetnice Lucije Marcuci, koji podsećaju na vitraže u katedralama.

Marija Gracija Kjuri kao i u prethodnim kolekcijama, i dalje je inspirisana svojom ličnošću i delima umetnice koja je poznata po kolažima u kojima koristi reči i slike. Štaviše, njenim delima je pokrenut striming uživo, prikazivanjem filma koji je pripremila Alina Maraci.

Kolekcija amblematične pariske kuće obuhvata gotovo čitavu paletu boja prirode koju predlaže za proleće i leto 2021. godine. Prozračne haljine, romantični vezeni detalji na prozirnim košuljama i maksi pletenim haljinama ili kombinezoni koji podsećaju na vez, pepeljasto plavi komadi, haljine i dugi kaputi, snažni boho elementi, podržavaju očiglednu nameru dizajnerke da istakne gracioznost prirodne, zemaljske lepote i smirenu moć koja krije žensku prirodu.

Kompletnu prezentaciju kolekcije pogledajte u videu sa Diorovog YouTube kanala.