Dior & Saint Laurent: Nedelja mode u Parizu slavi ženstvene figure

Kako se Nedelja mode u Parizu odvija, piste se usijavaju od neizostavnih izgleda koji hvataju suštinu sezone. Velika modna imena, Dior i Saint Laurent na samom startu, pokazali su svoj stav o sezoni jesen/zima 24, stavljajući u fokus ženstvene figure i odu večitom stilu.

I dok nedelja obećava još nezaboravnih momenata, izdvajamo prve outfite koju su se izdvojili ove sezone u Parizu.

Dior

Prikazane oko instalacije umetnika Shakuntale Kulkarnia koja slavi ženstvenu figuru, outfite su činila brojna odela kaki boje, crni stajlinzi od glave do pete kao sinonimi francuske mode i dizajn sa slovima koji oponašaju naslikan izgled. Mnogi izgledi su takođe uključivali suženi struk – klasičnu siluetu Diorovog brenda, kao i svilenkastu i svetlucavu večernju odeću koja je dodala glamur kolekciji. Ovim dizajnom, kreativna direktorka Maria Grazia Chiuri slavi kultnu liniju Miss Dior i način oblačenja koji rezonuje sa mnogim ženama.

Dok je kolekcija napravljena da obeleži stil 60-ih, 20-te su imale veliki uticaj na odevanje iz 1960-ih, što objašnjava labavo oblikovane siluete na pisti i raskošan glamur koji definišu obe epohe. Sa ovom kolekcijom za jesen/zimu 2024, Chiuri je ponovo pokrenula dizajn koji definiše svrhu i duh Christian Diora.

Saint Laurent

a reviji sa siluetama koje grle telo i prozirnim outfitima, kolekcija Saint Laurent za jesen/zimu 2024. definisana je transparentnošću. Serija stajlinga počela je providnom haljinom braon boje sa crnim kaišem sa zlatnom kopčom i krznenim aksesoarom koji je manekenka nosila u ruci. Ovaj outfit koji je otvorio reviju pratio je niz sličnih prozirnih izhleda, od kojih su neki praćeni luksuznim krznom I strukturisanim oversized jaknama, čineći kolekciju sa fokusom na nevidljivo.

Transparentnost je potpis Saint Laurenta; dizajni koji su tečni i rizični su amblematični za brend. Ipak, pogrešno je misliti da brend, a posebno ova kolekcija, koriste prozirnu tkaninu da bi bili provokativni, jer se transparentnost umesto toga koristi da otelotvori samopouzdanje žene. Sa ovom kolekcijom za jesen/zimu 2024, žena i njena figura su hvaljeni kao umetnost.

Foto: Profimedia