Gucci je predstavio novu kolekciju „Aria“

Neočekivani dvojac koji je uzbudio čitavu modnu zajednicu!

Možda se nikada do sada nismo radovali Gucci reviji kao do sada, a sve zbog intrigantnih glasina da ćemo ovog puta na reviji videti stvari koje je kreirao Alesandro Mikele zajedno sa kreativnim direktorom Balenciage, Demnom Gvasaliom. Saradnja Gucci & Balenciaga ponovo nas je podsetila na sve razloge zbog kojih volimo modu.

Želeći da proslavi stotu godišnjicu Guccija, Mikele je kreirao ovu novu kolekciju pod nazivom Aria. Prezentacija je napravljena kroz 15-minutni video zapis koji je započeo u mračnoj ulici, a neonska svetla su osvetljavala fantastičan klub Savoy.

Izbor lokacije nije bio slučajan, jer su luksuzni koferi prvi put „hipnotisali” osnivača Guccija, koji je bio portir u hotelu Savoy u Londonu u Engleskoj. Čak je i muzika koja se puštala kroz zvučnike tokom modne piste bila neverovatna.

Počelo je sa „Gucci Gang“ Lil Pump-a, a na plejlisti su se našle i druge dobro poznate pesme, poput Ricka Rossa „Gucci Green Suit“, Harddope „Bugatti“, „Gucci flip Flops“ Bhad Baddiea i Die Antwood “Gucci Coochie“.

Da, manekenke su zaista hodale modnom pistom u brendiranim jaknama sa širokim ramenima prekrivenim monogramima dve modne kuće, haljinama sa naglašenim ramenima i kišnim kabanicama išaranim šljokicama. Reč BALENCIAGA pojavljuje se naopako na Guccijevoj ikoničnoj Jackie torbi. Oba logotipa predstavljena su crnim slovima na metalik srebrnom odelu, koje „oduzima dah“.

Povodom „vrlo okruglog“ datuma, Gucci je proslavio 100 godina postojanja i u ​​novoj kolekciji, može se „čuti glas“ drugog dizajnera – Toma Forda, koji je svojevremeno bio na čelu modne kuće. Upravo je on stvorio legendarno baršunasto odelo koje je ponovio Alesandro Mikele ove sezone. Između ostalog, dizajner je u saradnju organski utkao elemente džokejskog stila: kape, visoke čizme, uske pantalone i bičeve.

 foto:glow