Kraj ere: kako je bilo na poslednjoj reviji Jean Paul Gaultier u Parizu

Izvrsna revija pokazuje da će modna industrija pamtiti zauvek modnu kuću Jean Paul Gaultier.

Za preko 50 godina rada, Žan Pol Gotje napravio je pravu revoluciju u svetu mode, a sinoć se završila era – dizajner je predstavio svoju najnoviju kolekciju u Paris Theatre du Chatelet. Ovo nije bio šou, već velika zabava na kojoj su se zabavljali svi najbliži prijatelji modne kuće.

Revija je započela predstavom – plesači su potrčali na pistu sa crnim sandukom nakon čega je supermodel Karli Klos s pogrebnim vencem na leđima otvorila poklopac, a pojavila se devojka u snežno beloj haljini koja se sastojala od istih malih haljina.

Potom su manekenke, glumice i pevači, koje su dugi niz godina bili povezani sa briljantnim couturierom, predstavili revidirane stajlinge iz arhiva Jean Paul Gaultier-a. Tako je Koko Roša izvela ples, Dita von Tis pokazala je haljinu sa korsetom napravljenu od širokih pojaseva, Điđi i Bela Hadid izašle su u prozračnim kostimima, a Irina Šajk zatvorila je nastup u noiru haljini neveste.

Čak su i dizajneri došli da podrže Žan Pol Gotjea, uključujući Dries Van Noten, Isabel Marant, Nikolas Geskjer, Kristijan Lobutin.