Luksuzna, boemska i puna detalja – kolekcija Etro

Istok i Zapad…

Kolekcije Etro imaju jedno zanimljivo svojstvo – uspevaju da nas nakratko prebace na put u razne zemlje, gde Veronika Etro odluči da ide u potrazi za inspiracijom.

Specifične odredišne tačke, međutim, dizajnerka nije imala nekoliko sezona. Sada je veća verovatnoća da će je privući apstraktna sloboda – misli, samoizražavanje i pokreti, a ne određene koordinate. To je upravo ono što Etro kaže u novoj kolekciji: danas nema modernih pravila, ima za svakoga ponešto, neka vaš stajling bude izraz vaše ličnosti. Pa, i kako se suprotstaviti tome?

Čitava kolekcija zasićena je tim duhom slobode i lutanja. Upućeni smo na stil Divljeg zapada s kaubojskim šeširima i pončoom, kao i na istočne zemlje kada se, na primer, pojave kostimi sa oroginalnim motivima. Ali ovo je sve scenografija. Etrov stil je boemski, zamršen, luksuzan i prepun detalja.

U modernom svetu, koji se uglavnom više odnosi na minimalizam, čini se da su proizvodnost i utilitarizam kolekcije italijanske kuće povremeno razdvojeni, izolovani. Pojavljuju se kratki pozlaćeni prsluci, oslikani kaputi od ovčjeg krzna sa umecima, kaftani s uzorkom, zlatne harem pantalone i drapirane baršunaste suknje. Sudeći samo po vizualima, sve ove stvari je teško nazvati relevantnim. Ali ako se setite da je glavni trend našeg vremena sloboda izražavanja, sloboda biti svoj u apsolutno svim pitanjima, od pola do stila, sve dolazi na svoje mesto.