Madonina ćerka Lurd predvodila na Botega Veneta reviji održanoj na najneočekivanijem mestu

Lurd Leon nedavno je bila u žiži javnosti kada je izjavila da ju je kraljica popa kontrolisala čitavog života, a sada se čini da pravi sve ozbiljnije samostalne korake u modnoj industriji.

Detroit možda nije grad koji prvi pada na pamet kada se spomenu modne prestonice, ali, za jednu noć, urednici, stilisti i slavne trendseterke pohrlile su u Motor City da prisustvuju reviji Botega Veneta za proleće/leto 2022.

Prezentacija malog formata pod nazivom “Salon 03”je treća konfekcijska kolekcija italijanske modne kuće prikazana u novom formatu van tradicionanog rasporeda, po uzoru na male modne prezentacije sa početka 20. veka.

Za događaj održan 21. oktobra, kreativni direktor Danijel Li preuzeo je Michigan Building Theatre, gde su poznate ličnosti poput Lil’ Kim, Meri Džej Blajdž, Zazi Bic i Debi Mazar sedele u prvom redu, smeštene na metalnim tribinama ispod trošnog plafona katedrale.

Učešće Lurd Leon kao modela može se shvatiti i kao omaž američkoj pevačici Madoni koja je odrasla upravo u Detroitu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LOLA (@lourdesleon)

Pored dela kolekcije inspirisane sportskom odećom i džinsom koja podseća na fabričke uniforme, Lee se opredelio za opuštene siluete – čak i u večernjoj odeći.

Dizajner se takođe bavi tehničkim mogućnostima tkanina, poput onih ispletenih metalnim koncem koje omogućavaju da se proporcije odeće menjaju naduvavanjem: „Botega Veneta je zaista kuća tehnike“, objasnio je on.

Uzimajući u obzir kolekciju u celini, jedna stvar koja se odmah ističe je Lijeva sklonost ka zelenoj boji – od neonske, preko boje žalfije, do one sa primesama nijanse mandarine.

Ne treba zaobići ni modne dodatke ove kuće koji vladaju uličnim stilom poslednjih sezona, a velika je šansa da će tako biti i na proleće naredne godine.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Natalija Knežević