Mala sirena, Barbika i Kolumbija na reviji Viktor & Rolf proleće/leto 2021

Princeze i podzemlje…

Revija Viktor & Rolf Haute Couture proleće/leto 2021. održana je u bivšoj vojnoj fabrici u blizini Amsterdama.

 Ova neobična lokacija nije izabrana slučajno – moto kolekcije možemo nazvati citatom „”The show must go on”, tačnije zabave, a ne kolekcije. “Couture rave” posvećen jr svim zabavama, prošlim i budućim … Tako su dizajneri opisali novu kolekciju.

„Toliko su nam nedostajali sjajna šminka i glamur tokom pandemije da su od nas sada tražili da nadoknadimo nedostatak zabava. A ako zamislimo da su se pankeri, Cirque du Soleil i underground Barbie sastali na jednom mestu, onda će ovo biti revija Viktor & Rolf. Sada znamo šta ćemo nositi na zabavi – ružičaste suknje, rukavice i gornji deo u jarkim bojama. Ne zaboravite na mrežaste čarape i preveliki vintage nakit. A na glavi – traka sjajnih cvetova.

Cirkus i preterivanje – obeležje Viktor & Rolf. Ali sada su dizajneri povezali prošlost i budućnost. Vintage rame uz rame sa visokom tehnologijom. Grubo – sa nežnim i prozračnim. Princeza se oblači u grube čizme, dok je Haute Couture u undergroundu.

Scenografija revije bila je moderna umetnička instalacija od četiri pokretne teške mesingane ploče.

TRENDOVI

Omiljene haljine od tila poput Barbie i dalje su sa nama u novoj sezoni. Ali era svesne konzumacije uticala je i na visoku modu – topovi u kolekciji su napravljeni od fragmenata vintage haljina. Ukrašeni su delikatnim vezom od perli i starinskim nakitom.

Suknja sirena izrađena je od karnera tila sa svetlucavim akcentima folije i završena crnim pojasom u obliku šljokica i vintage ukrasima. Složeni slojevi od organze stvaraju pravi rep sirene.

Uz haljine princeze, ohrabrujemo se da nosimo grube cipele sa kontrastnim đonom.

Punk-rock frizure i kontrastna šminka – stajling će biti nepotpun bez njih.

DETALJI

Topovi i suknje ukrašeni su cvećem, izrezani od tkanine laserom i sastavljeni ručno.

Mnogo heklanih stvari – donji veš, trake za glavu.

Nakit za glavu – napravljen od cveća, lanaca i perli. Mnogo sjajnog nakita: minđuše, ogrlice, narukvice.

Moto 2021. je odjednom sve najbolje.

Kompleksni manikir zamenjuje nude nokte – modeli ukrašavaju nokte sjajem, sedefnim kuglicama i bisernim perlicama. Manikir “Mermaid” dodaje još veću ekscentričnost.

Patčvork je omiljena tehnika Viktor & Rolf-a, omogućava vam da mnogo puta koristite stvari i napravite nove od starih.