MFW: kolekcija Fendi – snaga ružičaste

Modna revija Fendi predviđa zimu napravljenu od ružičastih nijansi, sjajne svile i novog koncepta odevanja.

Godinu dana nakon smrti Karla Lagerfelda, novu kolekciju je predstavio Fendi, jedan od brendova koji će se sa Chanelom smatrati jednim od njegovih divnih „stvorenja“.

I nova kolekcija jesen/zima 2020/21. ostavlja svoj trag. Predstavljene su jake siluete, nabreknuti rukavi i parade čistih krojeva. Početak, na prvi pogled, već je projekcija u srcu kolekcije, načinjena od velike ženstvenosti i snažnog stava. Između futurističkog i vintage, između visokotehnoloških materijala i detalja…

Sve je posvećeno ružičastoj (od lokacije do pozivnice) ali takođe je povezano sa strogom sivom paltom. Saten, prašnjaviji, vidljiv je na čizmama, čarapama, rukavicama i pletenini. Nije koketirajući, podseća na donje rublje i, nakon izlaska, poprima toplu nijansu lososa.

U DNK Fendi brenda uvek su koža i krzno, pa su neizbežni i u ovoj kolekciji. Koža se pojavljuje povremeno – neprozirna, sjajna, uglavnom je predložena u total look-u. Klasično krzno se naizmenično pojavljuje sa kontrastnim uzorcima i teksturama životinjskog efekta. Ako uredno krojeni komadi od kože i kaputi sa efektom oklopa nalažu novi preliv snage, završni deo je intimniji i senzualniji, napravljen od prozirnih tkanina, svilenih obruba (koje viđamo svuda u prvim danima modne nedelje), čipke, kristala i karnera.

Na kraju, ali ne najmanje bitno, su i modni dodaci. Maksi torbe su u praškasto ružičastoj boji, a neizbežan je Peekaboo model, koji poprima minimalne linije koje podsećaju na suknje i kapute. Cipele su sa visokim  potpeticama, dok čizme imaju čičak trake, a kožni kaiševi su sa efektom podvezice.  

Kako je izgledalo na reviji pogledajte u galeriji fotografija!