Moda trećeg milenijuma na reviji Salvatore Ferragamo

Kreativni direktor brenda Pol Endrju odveo je publiku u grad budućnosti i podigao naučno-fantastičnu scenografiju.

27. februara u Milanu održana je prezentacija nove kolekcije Salvatore Ferragamo i stekli smo jasan osećaj da smo videli kolekciju jesenje i zimske sezone 21/22. Pol Endrju kreativni direktor brenda, pokazao je futurističku bajku, grad budućnosti i savršenu garderobu za stanovnike novog milenijuma.

Pol Endrju je o kolekciji rekao: „U modnoj industriji prošlost ima posebnu privlačnost, uvek nas privlači. Ove sezone sam želeo da preokrenem ovaj princip“. Čiste i funkcionalne siluete inspirisane Salvatoreom Ferragamom ovog puta dobijaju očaravajuću futurističku završnu obradu. Pod zelenim kožnim kaputima virile su prozirne pantalone u duhu serijskog ubice Dekstera i srebrne čizme na koje bi se Andre Courrezh ponosio. Kolekcija ne bi bila potpuna bez širokih nebeskoplavih kombinezona, raznobojnih prošivenih kožnih haljina i pantalona, kaputa sa snežno belim dugim resama i najlonskih pončoa koji podsećaju na bombone od jagoda.

U vreme kada svi očajnički pokušavamo da se prizemljimo i ne „blistamo“, kreativni direktor brenda ukida gravitaciju i podiže nas sa zemlje apsolutno kosmičkim i lakonskim stajlinzima iz trećeg milenijuma.