Najmoderniji printevi za sezonu proleće/leto 2020. godine

 

Svetli deseni i lepršavi otisci su prerogativ sezone proleće/leto 2020.

U toploj sezoni posebno želimo da nosim romantične, infantilne ili smele printeve – cvetni i animal, mešavinu nijansi i tufnica ili karirane, kao i motive tropske džungle.

Izabrali smo 7 glavnih otisaka sezone proleće/leto 2020.

Cveće

Cvetni uzorak nadahnjuje prolećno raspoloženje. Trend ove sezone: mali otisak zasnovan na „bakinom vrtu“, velike slike pupoljaka, apstraktni cvetni deseni ili kombinacija više botaničkih uzoraka odjednom. Za odeću sa najzanimljivijim cvetnim motivima posetite kolekcije Alexander McQueen, Stella McCartney i Paco Rabbane.

 

Alexander McQueen

 

Stella McCartney

 

Paco Rabbane

Gradient

Meke nijanse u boji trenutni su trend sezone proleće/leto 2020. Kolekcija Oscar de la Renta predstavlja pastelni gradijent na širokoj haljini od šifona – od bledo roze do narandžaste boje, podsećajući na čudesno maldivijsko nebo pri zalasku sunca. Christian Dior je odmah kombinovao oko šest različitih nijansi koje se neprimetno prelivaju jedna u drugu u utilitarističkim kombinezonima, a Longchamp je predstavio plisiranu svilenu haljinu, kombinujući paletu boja maline i mleka.

 

Oscar de la Renta

 

Christian Dior

 

Longchamp

Print životinja

Leopard, zebra i snežni tigar nastavljaju da krase kolekcije brenda ovog proleća. Kreativni dvojac Stefano Gabana i Domenilo Dolče okrenuli su se klasičnom printu grabežljive divlje mačke, ne plašeći se napraviti spektakularni mono look, Michael Kors Collection oslanjala se na romantičnu haljinu sa šarenim leopard printom, a Alberta Ferretti predstavila je novu interpretaciju životinjskog uzorka – kombinaciju tigra i leopard boje.

 

Dolce & Gabbana

 

Michael Kors Collection

 

Alberta Ferretti

Karirani motivi

Karirani print je relevantan u bilo koje doba godine, a može se koristiti i u svakodnevnom dress code-u kao i za večernji izlazak. Chanel klasično odelo od tvida je oda eleganciji, Victoria Beckham ima opciju za poslovni sastanak, a Gucci haljina midi dužine u duetu sa rukavicama elegantan je izgled za društvenu osobu.

 

Chanel

 

Victoria Beckham

 

Gucci

Tropski uzorci

Uzorci tropskog cveća, zelenog lišća i biljaka ovog proleća nisu bez premca. Modne kuće inspirisane su motivima džungle i prenele su ikonične uzorke u prolećne kolekcije. Versace je ove sezone oživeo svoju legendarnu zelenu haljinu u kojoj se Dženifer Lopez pojavila na Grammy Awards 2000. godine. Pored toga, Dolce & Gabbana i Valentino pokazali su čitav blok odeće ukrašene tropskim printevima.

 

Valentino

 

Versace

 

Dolce & Gabbana

Tufnice

Ženstvene i elegantne tufnice izgledaju opušteno i lako. Dizajneri nude ovog proleća da se ne plašite i naučite kako pravilno koristiti ovaj svestrani retro uzorak. Carolina Herrera krenula je prema velikim tufnama ukrašavajući prozračne mini haljine, Michael Kors Collection kombinuje tufnice sa pletenim džemperom, a Altuzarra je odlučila kombinovati nekoliko veličina tufnica u jednom looku – od minijaturnih do velikih.

 

Altuzarra

 

Michael Kors Collection
 

 

Carolina Herrera

Tie-dye

Print iz 1970-ih u proleće-leto 2020 sezone našao je prigušene kombinacije boja. Tako je Isabel Marant, odajući počast hipi kulturi, priznala svoju ljubav prema ljubičasto-belim kombinacijama, Tibi se uputio ka sivkasto-plavim retro uzorcima, a samo u Versace kolekciji možete pronaći kombinaciju sa svetlim nijansama fuksije ili limuna.

 

Isabel Marant

 

Versace

 

  Tibi