Najoptimističnija Cruise kolekcija Louis Vuitton

Nikolas Geskijer već drugu godinu zaredom nije u mogućnosti da svoje Cruise kolekcije predstavi van Pariza – iako je obično putovao sa njima širom sveta.

Ipak, dizajner je pun optimizma – i to se može videti u novoj kolekciji Louis Vuittona. U njoj se futurizam 60-ih, u maniru Andrea Courregesa, susreo sa eksplozivnim jarkim bojama i obilnim dekorom u duhu 80-ih – ovo je pogled u budućnost, gde je sve ispunjeno zabavama, putovanjima i svim onim što smo navikli.

Revija se odvijala bez gledalaca (uprkos činjenici da su neka ograničenja već ukinuta u Parizu zbog pandemije) u mestu Cergi-Pontoise – na samo 30 km od Pariza. Revija se odvijala pored instalacije izraelskog umetnika Danija Karavana pod nazivom Axe Majeur. Čiste linije i jarko crvena nijansa definisale su celu suštinu kolekcije – čistoću, osvetljenost i optimizam.

Prilikom stvaranja kolekcije, Nikolas je bio nadahnut 60-im godinama – erom koja je svetu dala njegov voljeni futurizam. Odatle su se u kolekciji pojavile „puf“ mini-haljine, svetle boje i kratke čizme. Istovremeno, deo dekora pozajmljen je iz druge ere koju dizajner voli – osamdesete. Konkretno, blistave šljokice, koje su u potpunosti prekrivale nekoliko haljina, blistaju poput disko kugli. U takvim haljinama vredi otići na zabavu – što ćemo i učiniti čim se ukinu sva ograničenja zbog pandemije.