Ne sledite pravila, već instinkte – novi je moto kolekcije Victoria Beckham

Na pitanja o današnjoj ženi – ko je ona i kako izgleda i šta ona želi ženska moda uvek traži odgovore.

U tome je, može se reći, i njena glavna suština. Viktorija Bekam i njen tim već imaju definitivnu viziju moderne žene. Glavna komponenta je samodovoljnost: želja za životom, uključujući odevanje za sebe, bez obzira na mišljenje muškarca o „pravoj“ devojci, „pravoj“ ženstvenosti i „ispravnoj“ seksualnosti.

Glavne karakteristike u kolekciji su sloboda i glatkoća, odstupanje od doslovnog praćenja linija tela, a često i određena strogost. Da li se nešto promenilo u novoj sezoni, što je sama Viktorija nazvala vremenom ažuriranja, mešajući tradicionalne kodove kuće sa svežim trendovima? Ne, ali duh kolekcije je isti.

U kolekciji dominiraju odela sa suknjama, kaputi i haljine, malo stroži kaputi i jakne s naglašenim ramenima. Jedino što pleni pogled jeste da je ovoga puta Viktorija Bekam sebi dozvolila više volumena, ne ograničavajući se strogom geometrijom u dizajnu rukava. Zahvaljujući tome, nešto iz mode prošlosti, recimo, viktorijanskog stila, pojavilo se u siluetama haljina, dok su pantalone postale kraće – sada ne prekrivaju petu cipela, već otvaraju gležnjeve, gotovo kilote.