Nova Šanel kolekcija kao nikada do sada!

Odajući počast pejzažima koji čine okolinu reke Tvid – vrlo drage Gabrijel Šanel, Virdžin Viard odaje ujedno počast i tvidu kao tkanini koja čini osnovni kod modne kuće Šanel.

Reka Tvid koja čini prirodnu granicu između Škotske i Velike Britanije, poznata je po veličantvenoj okolini – bojama pejzaža koji su neretko bili dirktna inspiracija Koko Šanel za neke od njenih kostima od tvida.

Ovoga puta kreativna direktorka modne kuće Šanel, opredelila se za nešto smeliji pristup vekovnoj inspiraciji kuće – a to su boje ovog pejzaža u proleće i svi oni tonovi koji su komplementarni sa jesenjim i zimskim ili bi ih sa lakoćom razigrali.

Ideja kolekcije krajnje je jednostavna “vikend beg iz grada”. Iz tog razloga kao vodeći aksesoar imamo gumene čizme sa prepoznatljivim logom brenda (obuća za koju smo sigurni da će preplaviti Instagram u narednim mesecima), te odevne komade koji su redefinisali pojam Šanel klasike.

Suknje i blejzeri su komotniji, lakše se kombinuju u svakodnevnim prilikama, haljine odlično izgledaju u noćnoj varijanti sa vešto akcentovanim nakitom, te u opuštenijoj za odlazak na planinu ili seosko imanje. Tu su i kombinezoni, neizostavni kompleti u vidu suknje i blejzera, džemperi, kardigani i mnoštvo toplih čarapa (dokolenica i onih koje dosežu do polovine butina).

Vuna, vuna, vuna. Sve je divno meko i mami na dodir, a nežne boje i pasteli podsećaju na svoju efektnost u zimskim danima, dok se kombinacija braon tonova sa zelenim pastelima, podsmeva svakoj devojci koja će u sezoni jesen-zima 2022/2023 odabrati igru na sigurno.

Ženstevenost nikada nije izgledala mekše i moćnije u isto vreme.

Virdžin hvala ti što si nas baš 8. marta podsetila na ovaj važan spoj sa kojim se osvaja svet.

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Profimedia