Od limuna do oblaka: glavne nijanse proleća 2021. na reviji Jason Wu

Otvorena je Nedelja mode u Njujorku!

Posle mnogo meseci opravdanih sumnji i „isprobavanja“ virtuelnih revija, vrlo stvarna njujorška Nedelja mode proglašava se otvorenom. Istina, ne sasvim u uobičajenom formatu, već prilično pomešano. Pandemija COVID-19 još uvek besni u Americi, pa su mere predostrožnosti ograničile dolazak stranih urednika i influensera na projekcije i primetno „proredile“ sedišta u prvom redu.

Jason Wu je predstavio svoju novu kolekciju a umesto gostiju bilo je drveća. Revija je održana u tropskoj bašti stvorenom u jednom od nebodera na Menhetnu. I čini se da je glavni atmosferski lajtmotiv kolekcije postao prodorni osećaj nade i uverenja da će se početkom prolećne sezone 2021. život vratiti svojim uobičajenim tokom.

Tema kolekcije je odmor u Tulumu u Meksiku, mestu koje dizajner naziva svojim „domom daleko od kuće“. Otuda, glavna opklada Jasona Wua na sočne nijanse: plava, oker, limun, zelena. Zvezda revije je LGBTQ + aktivistkinja i zapažena glumica svoje generacije, India Mur. Na pisti je predstavila odeću u boji terakote (kako je predvideo Pantone, jedna od ključnih boja za proleće 2021) sa džepovima i podebljanim ukrasima.

Na reviji su učestvovale i istaknute ličnosti iz industrije poput Hane Gabi Odile i Grejs Elizabet, a kolekcijom dominiraju jednobojni komadi, a upadljivi print Jason Wu-a su široke pruge i avangardni leopard.

Čini se da ova odeća koja je vrlo lakonska i vrlo razumljiva u krizi, zaista uliva optimizam.