Od sada je moda crno-beli film: kolekcija Chanel Cruise 2021/22

Kolekcija Chanel Cruise uvek je mnogo više od pukog pakovanja kofera. Ovo je inspirativno putovanje, osmišljeno do najsitnijih detalja koje će vam dugo ostati u sećanju.

Chanel Cruise je kolekcija svih trendova o kojima se najviše govori u poslednje vreme i sigurno će ući u izbor stilista i modnih urednika na temu resa, kože, teksasa, kombinezona, mreže i, naravno, tvida, od kojih je satkan DNK brenda.

U najavi za kolekciju saznali smo da će biti posvećena prijateljstvu Koko Šanel i Žana Koktoa. Francuski dramski pisac i francuska dizajnerka neprestano su se dopisivali i obožavali su mističnost i simboliku. Ali ono što smo jasno primetili bili su naslikani golubovi na dvodelnom odelu i utkani u čipku koktel haljina.

Na kraju revije, malo boje neočekivano upada u ovaj crno-beli film. Tačnije, izgleda kao retki tragovi na filmu: dragoceni raznobojni vez u obliku poljskog cveća na dubokim i širokim pantalonama, jedna plava haljina i perje u nijansi lavande.

„Gabrijela Šanel je bila bliska sa Koktoom, a ja volim film „Orfejev testament. Konkretno, ovaj veličanstveni prizor: čovek sa glavom crnog konja spušta se u Kamenolom de Lumiere, čija je silueta isklesana na pozadini snežno belih zidova“, objašnjava Viržini Viar, kreativna direktorka brenda Chanel.

foto:Chanel