Primarne boje kao na Mondrijanovim slikama u Hermes kolekciji jesen/zima – 2020/21

Brend Hermes predstavio je kolekciju jesen/zima 2020. na pariskoj Nedelji mode.

Hermes, jedna od najstarijih modnih kuća na svetu započela je svoju istoriju proizvodnjom konjskih remena sredinom 1800-ih. Koža je deo identiteta brenda, koji ni posle dva veka ne menja svoje tradicije. U kolekciji za jesen/zimu 2020. tradicionalno se pojavljuju kaputi, suknje i pantalone od kože, kao i snežno bele kožne jakne.

Kreativni direktor brenda koncentrisao se na dve teme koje određuju Hermes estetiku: minimalizam i buržoazija. Paleta boja inspirisana je nasleđem dizajnera Žana Šarla de Kaslbažaka koji je koristio primarne nijanse. ” Žan Šarl de Kaslbažak bio je za mene sjajan dizajner, pravi modernista 1980-ih.” Njegov rad je bio vrlo optimističan, a istovremeno je u njemu bilo nešto obično, senzualno i živo.”
Plisirane suknje sa obojenim umecima, džemperi u boji sa akcentima žute, plave i crvene boje ponovile su paletu slika Pita Mondrijana. Na kraju su primarne boje zamenile nijanse braon i bež – univerzalna paleta koju je francuska buržoazija toliko volela. Sigurni smo da će bež krzneni kaputi i kožni kombinezoni mlečne nijanse postati najprodavaniji komadi sezone.