Print duge u kolekcijama proleće/leto 2020

Sa dolaskom vrućeg leta, ruke nehotice posežu za svetlim bojama, upadljivim uzorcima i laganim beztežinskim tkaninama.

Nije čudno, jer nakon tamnih nijansi želite sočne letnje boje koje podsećaju na sunčana letovališta. Jedan od aktuelnih trendova u sezoni proleće/leto 2020 je print duge. Tako se u kolekcijama mnogih brendova pojavila naizmeničnost crvene, narandžaste, žute, zelene, plave i ljubičaste boje – od osnovnih majica do večernjih haljina.

Leto nije samo velika prilika da se umesto tamnih nijansi nosi svetli dugin print, već i prilika da se podrže prava LGBT osoba + zajednica, jer se jun smatra “mesecom ponosa” – vremenom kada se brane prava manjina, kao i koncepti poput individualnosti, različitosti, jednakosti i tolerancija na kojoj je izgrađeno moderno društvo.

Iako se 2020. ovaj događaj održava isključivo u digitalnom formatu, mnogi brendovi nude da se pridružite pokretu i obučete stvari ukrašene simbolima LGBT zajednice. Tako se u kolekciji proleće-leto 2020. godine Christian Dior pojavio print duge na lepršavoj haljini. Dizajnerka Marija Gracija-Kjuri nudi da ovu haljinu kombinujete sa pletenim sandalama i krenete u osvajanje morske obale.

Šareni prugasti uzorak nalazi se i na osnovnim stvarima, poput rolki ili polo majica. Tako u hladnoj letnjoj večeri možete da obučete jarku Paco Rabanne rolku sa laganim pantalonama.

Šta su nam pripremili dizajneri pogledajte u galeriji fotografija.