Siva odela, crveni kaputi od ovčije kože i lila karneri u kolekciji Alberta Ferretti

Da li volite osamdesete onako kako ih vole … svi? Ako je odgovor potvrdan (a postavljanje pitanja, naravno, ne ostavlja izbora), sigurno će vam se svideti jesenja kolekcija Alberta Ferretti.

Kolekcija predstavljena na Nedelji mode u Milanu sadrži glavne stilske odlike 80-ih. Ovu deceniju u modi obeležile su najživahnije boje, najimpresivniji volumeni tokom celog dvadesetog veka, ljubav prema kontrastima. Stoga je gledanje ljudi obučenih u ovom stilu obično prijatno i zanimljivo, ali neće se svaka devojka odlučiti da se ovako oblači.

Međutim, verzija Alberta Ferretti možda će svima odgovarati. Ne postoje krajnosti. Fuksija i crvena su u susedstvu svojih prigušenih nijansi sive i prašnjave lila. Linije ramena su naravno naglašene, ali ne prelaze dalje od onoga što je razumno – kaputi sa širokim ramenima sa lakoćom postaće stvar koja će se uklopiti sa apsolutno bilo kojom odećom. Glavna stvar u kolekciji su široke pantalone do struka, sužene prema dole – univerzalni model koji pristaje svima i pristaje svemu.

Kako je izgledalo na reviji i šta nam je modna kuća Alberta Ferretti pripremila za narednu sezonu pogledajte u galeriji fotografija.