Omiljeni blejzeri za sezonu proleće/leto 24 po izboru Grazia redakcije

blejzeri

Ako postoji jedan komad odeće koji će upotpuniti vašu modnu kombinaciju, to je blejzer. Beskrajno svestran, uklapa se uz gotovo svaku odevnu kombinaciju, bilo da se nosi preko jednostavnih kombinacija farmerki i džempera, ili preko elegantnih haljina za večernji događaj. Možete biti sigurni da svaka IT devojka koja poseduje više verzija blejzera, koristi ih u različite svrhe stilizovanja – od ležernih sakoa pa sve do strukiranih modela.

Kao i prošle sezone, tako i ove u centru pažnje našli su se blejzeri različitih krojeva i printova. Razlog zašto se baš uvek vraćamo je njegova sposobnost transformacije, pa ih kao takve možemo sjajno uklopiti u nešto stroži, poslovni dress code ili pak u ležerne šetnje gradom.

blejzer
Miu Miu Spring Summer 2024

Tako ga možete obući na poslovni sastanak, a ako se taj radni dan pretvori u neočekivani izlazak, dobar par visokih potpetica su sasvim dovoljne da imate spreman outfit za ovu, nešto posebnu priliku. Ove sezone posebno volimo oversized blejzere u kombinaciji sa elegantnim pantalonama visokog struka ili sa farmericama i jednostavnim majicama, što je kombinacija s kojom definitivno ne možete pogrešiti.

blejzer
Versace, Spring Summer 2024

Blejzeri su možda više uzvišeni gornji deo odeće od vašeg udobnog kardigana, ali i dalje možete ležerno da nosite komad. Ljubitelji ulične mode poput Kendal Džener i Gigi Hadid odbacuju pantalone u korist prevelike gornje odeće, dok druge poznate ličnosti, posebno Dakota Džonson, ublažavaju oštre suknje sa usko prikovanom izrezanom siluetom. Međutim, bez obzira da li želite da obučete blejzer za venčanje ili posao ili više volite opušteniji izgled, važno je da steknete predstavu o vrsti materijala, krojeva i boja koji su dostupni i razumete kako da ih iskoristite u svoju korist.

blejzer
Miu Miu, Spring Summer 2024

Beskrajno raznovrstan, blejzer se uklapa sa gotovo bilo kojom odećom. Možete biti sigurni da svaki influenser kojeg volite poseduje više verzija koje služe različitim stilskim svrhama, od viralnog opuštenog blejzera The Frankie Shop-a do Versace ultra-šik, uskih silueta.

08372333712-e1

Zara

6.590,00 RSD

hmgoepprod

H&M

4.199,00 RSD

PP2S1496-A052-W362-5

Patrizia Pepe

54.990,00 RSD

58114601__58405

Mona

19.990,00 RSD

blejzer

Mango

7.990,00 RSD

Foto: PRofimedia, PRomo

Tekst: A.L.