11 komada koji su definisali stil Odri Hepbern

Mnogo je floskula koje se ne mogu izbeći kada je reč o stilu Odri Hepbern.

Uostalom, šta još neko može komentarisati o njenoj eleganciji, slabosti prema savršeno krojenim komadima i dugogodišnjem prijateljstvu sa Hubertom de Givenchyem?

Odri Hepbern deo je modne istorije, jer se njen izgled smatra ne samo vanvremenskim već i legendarnim. Njeni stajlinzi u filmu „Doručak kod Tifanija“ i „Funny Face“ iz 1957. godine nadahnuli su hiljade devojaka širom sveta.

Novi dokumentarni film u čast Odri Hepbern ne samo da predstavlja njen zanimljiv život već pokazuje i odeću koja je jedinstvena u istoriji mode. Rezultat je dirljiv prikaz belgijske glumice, koja je tokom Drugog svetskog rata proživela teške uslove u Nemačkoj. Tvrdoglavost i urođeni talenat za glumu pomogli su joj da prikupi novac za holandski otpor nacistima, a reputacija glumice dovela ju je do preseljenja u Holivud gde je očarala milione ljudi, a lični život čuvala je u tajnosti. Za Odri moda nije bila samo estetika, već je to bio način na koji je negovala svoju dugogodišnju vezu sa dizajnerom Hubertom de Givenchyjem. „Moda je ušla u moj život kada sam obukla prvu haljinu Hubert de Givenchy”, rekla je Odri Hepbern.

Njihovo blisko prijateljstvo i njena transformacija u muzu visoke mode započeli su kada je Odri nosila odeću sa potpisom dizajnera u filmu Sabrina 1954. Jedan od njenih najupečatljivijih kompleta je usko odelo koje je istaklo njenu siluetu u filmu Sabrina, ali i bela haljina sa mašnom koju je nosila na dodeli Oskara 1975.

Izdvajamo 11 ključnih elemenata koji su odgovarali elegantnoj garderobi Odri Hepbern.