14 modnih trikova koje svaka trudnica treba da zna

Ako mi žene ne znamo šta da obučemo u redovnom stanju stvari, onda tek ne znamo šta da obučemo kada smo u drugom stanju! Ne samo da se naše telo menja munjevitom brzinom zbog čega nam stara garderoba više ne odgovara, već zbog uzburkanih hormona nismo čak ni najsigurnije u to šta bi nam odgovaralo, zbog čega na kraju završavamo noseći muževljeve majice i trenerke jer se u tome zapravo osećamo najprijatnije. A kada treba da izađemo iz kuće? Paaa… Upravo zato danas i razgovaramo o ovoj temi – šta oblačiti tokom trudnoće, bez da trošimo gomilu novca na nove stvari, a da ipak zadržimo svoj stil? 

Pozdravite njegovo veličanstvo – bodi

Kako stomak raste, biće sve teže pokriti ga majicom i ukoliko niste OK sa tim, bolje bi bilo da odustanete od (bezuspešnog) uvlačenja majice u pantalone i nabavite udoban bodi sa kojim nećete imati ovih problema. Ukoliko ste volele bodije i pre trudnoće, eto razloga više da nastavite da ih nosite. 

Nabavite produžetak za grudnjak

Ukoliko vam korpe grudnjaka koji trenutno nosite i dalje odgovaraju, ali je zato njegov obim sada već premali, umesto kupovine novog grudnjaka jednostavno nabavite produžetak za grudnjak i uštedite novac – odlična ideja!

Produžite “životni vek” svojih omiljenih farmerki

Znamo, niste toliko oduševljene idejom da kupujete trudničke pantalone, ali šta ako vam kažemo da možete nositi svoje omiljene farmerke nešto duže nego što ste očekivale? U ovome će vam pomoći stari dobri trik sa gumicom za kosu – provucite gumicu kroz rupicu za dugme, napravite učkur i zakačite ga za dugme. Kada preko obučete dužu, širu bluzu, niko neće videti da zapravo niste zakopčale pantalone! Kada ni ovo više ne bude radilo, žao nam je, moraćete da nabavite trudničke pantalone – svakako ćete se osećati prijatnije. 

Nabavite kupaći kostim čija se veličina može prilagoditi

Bez obzira na trudnoću, nadamo se da se nećete odreći preko potrebnog odmora samo zato što niste sigurne kako ćete izgledati u kupaćem kostimu! U zavisnosti od toga u kom ste mesecu, možete upotrebiti neki od svojih omiljenih bikinija podesive veličine, odnosno onih koji se vezuju, a čak i da želite da nabavite novi, ponovo se vodite ovim pravilom – sve što je podesivo, moći ćete da nosite duže vreme. 

Pristupite šopingu mudro

U vezi sa prethodnim – ako bilo šta kupujete, potrudite se da to budu stvari koje ćete moći da nosite ne samo tokom trudnoće, već i kasnije. U tom slučaju, lepršave maksi haljine su odličan izbor, a još su i u trendu!

Obratite pažnju na obuću

Zbog nove težine, ali i oticanja nogu, obuća jednostavno mora da bude udobna, ali jasno nam je da želite da bude i moderna i atraktivna. Upravo zato predlažemo da isprobate patike-čarape ili čizme-čarape koje su i dalje prilično aktuelne, a uz to se savršeno prilagođavaju vašem stopalu. Bonus poeni, razume se, možete ih nositi i kasnije!

Zavolite oversized

Htele vi to ili ne, oversized garderoba će postati vaš najbolji prijatelj tokom trudnoće, ali ne zato što nešto želite da sakrijete, već zato što jednostavno želite da se osećate prijatno. Bez obzira na to da li će to biti pidžama, košulja-haljina ili prolećni mantil, prigrlite ovu slobodnu formu i uživajte u udobnosti i trendi izgledu, čak i u trudnoći.

It’s a wrap

Naravno da ne morate da provedete celu trudnoću u oversized odeći i kada vam dosadi, možete je zameniti nekim “wrap” komadom. Budući da nam stižu topliji dani, wrap haljina je izbor broj jedan jer je zauvek omiljeni komad, a uz to svima dobro pristaje. 

Da li su vam zaista potrebne štikle?

Ne kažemo da se morate odreći visokih potpetica tokom trudnoće, ali kažemo da bi trebalo da ih prilagodite svom novom stanju i osećaju. Ukoliko vam prija hod u takvoj obući, samo napred, ali svakako savetujemo da redukujete njihovu visinu i da se odlučite pre za obuću sa kaišićima nego klasične salonke – samo iz praktičnih razloga!

Nabavite pojas za trudnice

Pojas za trudnice je sjajna stvar kada trudnoća polako odmiče, a vas sve više i više bole leđa zbog pritiska. Još jedna opcija jesu i kinesio trake koje su manje vidljive, a pružaju jednaku podršku. Pre nabavke bilo čega, svakako se konsultujte sa svojim lekarom. 

Zamenite klasične pertle elastičnim ili nabavite patike na navlačenje

Kako biste olakšale sebi obuvanje udobne, sportske obuće, predlažemo vam da klasične pertle zamenite elastičnim ili da jednostavno nabavite patike koje se ne pertlaju, već samo navlače. Brže je i lakše, a to je sve što želimo tokom trudnoće!

Poliester je (ponekad) u redu

Kada govorimo o pidžamama ili spavaćicama, savetujemo vas da se odlučite za one od poliestera, pre nego za pamučne samo zato što ovaj materijal neće upiti sve proizvode za negu (protiv strija, recimo) koje nanosite pre spavanja. Uz to, nakon pranja, pidžame i spavaćice od poliestera će pre izgledati kao nove, nego one od pamučnih materijala. 

I trudnice mogu da nose marama-topove

Ultra popularni topovi od svilenih marama su i te kako dobar izbor i za vas, buduće mame, naročito oni na vezivanje koje možete podešavati kako vam odgovara. Ukoliko želite da budete trudnica sa stilom, osmelite se da pratite trendove i prilagođavate ih svojoj novoj figuri. 

Flasteri za bradavice dobijaju novu ulogu

U jednom trenutku trudnoće pupak će biti izraženiji i vidljiviji, pa, ukoliko želite da ga sakrijete ili pak zaštitite od iritacija zbog dodira sa odećom, slobodno upotrebite flastere za bradavice. Zgodan trik, zar ne?

Tekst: Ivana Tomić

Fotografije: Instagram / cute_pregnancy