20 najboljih “golih” haljina ikada viđenih na poznatim damama

Jedva pokrivene grudi i pažljivo postavljen sloj tkanina oko struka – “gole” haljine istovremeno donose provokaciju i eleganciju. Poznate osobe vole da ih nose na crvenom tepihu, a nekoliko njih usudilo se da jednu ovakvu toaletu ponesu i na gala svečanostima.

Devedesetih godina, “gola” haljina signalizirala je estetiku buntovnih dizajnera. Ovih dana, kada je golotinja nešto prihvatljivija, prozirnom haljinom može se iskazati čast za gracioznu, žensku formu.

Supermodeli, Naomi Kembel i Kejt Mos, nosile su naked haljine više od jednog puta. Bile su predvodnice ovog trenda kada su se pojavile na Versace modnoj pisti 1996, noseći prozirno-crne kreacije. Naomi je, zatim, opet nosila prozirnu crnu haljinu za Valentino 2019. Modni dizajner Tieri Mugler nikada se nije plašio da stavi modele u svim stanjima golišavosti na pistu, a u njegovim kreacijama i danas viđamo svetske zvezde poput Megan Foks.

Bez obzira na godinu i dizajnera, prava naked haljina pokazuje da je podjednako bitno ono što ne obučete, kao i ono što ne obučete. Donosimo vam 20 najboljih “golih” kreacija svih vremena u našoj galeriji.

Foto: Profimedia

Priredila: T. Mišović