24 sata sa Vladimirom Gašićem u Parizu

Najuticajniji bloger u našoj zemlji kad je muška moda u pitanju, Vladimir Gašić (streetfashion101), posetio je Pariz tokom Nedelje muške mode, gde je pratio revije nekih od najprestižnijih modnih kuća, kao što je Louis Vuitton. Grazia je provela jedan dan sa njim u Gradu svetlosti, a kako je to izgledalo, pogledajte u nastavku teksta.

9:00 Na svakom putovanju pokušam da se budim u isto vreme, negde oko 9 ujutru, kako bih maksimalno iskoristio vreme. S obzirom na to da mi je ovo prva poseta i prvi Fashion week u Parizu, ni alarm mi nije bio potreban da u ovo vreme otvorim oči u Hotelu Montaigne u Champs – Elysees delu Pariza. Ovo jutro započelo mi je brzinskom kafom u svima omiljenom Kitsune kafiću i šetnjom po obližnjim radnjama.

12:00 Prva obaveza dana bio je private fitting zajedno sa mojom drugaricom Dunjom Grubješa i shopping u Louis Vuitton Pop up shop-u sa komadima iz Pharellove kolekcije za LV, kako bi izabrali stvari za reviju. Ono što su nam pokazali jesu ekskluzivne stvari iz nove menswear kolekcije kao i par hint-ova o samom vajbu revije koju ćemo tek gledati. Sve to uz po koji macaroon i piće.

14:00 Odlučili smo da dan iskoristimo pametno i da usput posetimo i Van Gogh egzibiciju i VR iskustvo u Musee d’Orsay. Kroz VR naočare i interakciju rukama, samo iskustvo trajalo je nekih 15 minuta, ali je osećaj bio kao da se nalazite u jednom od samih remek dela koje je Van Gogh naslikao. Nakon toga, pogledali smo i njegova najpoznatija dela.

15:00 Usledio je ručak u čuvenom Loulou restoranu koji se nalazi odmah pored i samog muzeja, jednom od glavnih favorita svih modela kao i modnih ljubitelja po dolasku u Pariz. Hrana je bila savršena, pogotovo Vodka Pasta koja je bila moj gastro izbor dana, a koju je proslavila Gigi Hadid.

18:30 Nakon sredjivanja i brzinske promene outfita, došao je red da krenemo na LV FW24 show koji se održavao u sklopu zgrade Fondacije Louis Vuitton. Na ulazu nas je dočekao veliki PARIS LV-IRGINIA znak koji nam je bio uvertira za samu reviju.

20:30 Revija je počela. Ove sezone, kreativni direktor za mušku LV kolekciju pronašao je inspiraciju u kauboj-western stilu. Kolekcija je dominirala kaubojskim šeširima, resama kao i velikim brojem komada od teksasa. Ono što je takodje predstavljeno tokom same revije jesu varijacije čuvenog LV Trunk kofera, koji se tokom čitave revije pojavljivao u različitim bojama i printovima. Takodje i popularne Speedy torbe u egzotičnim kožama ali i bojama poput tirkiz i fuksije.

00:00 Nakon revije usledio je i after aftera. Nastup poznatog repera Swae Lee u L’Arc noćnom klubu. Atmosfera je bila i dalje modna s obzirom da se dosta zvanica sa same revije prebacilo u ovaj klub da proslave uspešno završenu kolekciju. Nakon celonoćnog partijanja, ovde završavamo moj uzbudljivi dan u Parizu i nastavljamo sutra sa ponovnim budjenjem u 9am.

Foto: Vladimir Gašić