3 činjenice o novoj Elie Saab kolekciji

Poslednji meseci postali su prilično teški za libanski brend Elie Saab, čije je sedište uništeno u masovnoj eksploziji u Bejrutu.

Uprkos svemu, Elie Saab je odlučio da ne napusti prezentaciju nove kolekcije mode, posvetivši je svom voljenom gradu. Sastavili smo nekoliko zanimljivih činjenica o ovoj kultnoj kolekciji za brend.

Posveta Bejrutu

Bejrut je uvek zauzimao posebno mesto u životu Elie Saaba, koji je više puta apelovao na njegovu opuštenu mediteransku atmosferu, divio se njegovoj arhitekturi i prirodi. U novoj modnoj kolekciji, dizajner čak naziva grad svojom muzom, pozajmljujući paletu njegovih zalazaka sunca, umirujuće linije njegovih voda i pokušavajući da uz pomoć odeće prenese njegove opojne mirise jasmina.

Između sna i jave

Uprkos činjenici da je kolekcija posvećena određenom mestu – Bejrutu, postoji i mesto za snove. Elie Saab kaže da je želeo da ljudima da nadu, da ih uroni u svet bajki, koji će pomoći da se smire i shvate da će sve biti u redu.

„Usporite“

Ovom kolekcijom Elie Saab podstiče sve da uspore i to, između ostalog, izražava kroz ogromnu količinu ručnog rada koji je uvek bio obeležje brenda. Međutim, ovog puta dizajner je izazvao sebe, ukrašavajući svaku haljinu najdelikatnijim vezom, obimnim aplikacijama ili prozračnim perjem.