6 smelih izreka Karla Lagerfelda o lepoti

19. februara 2019. godine umro je nemački dizajner Karl Lagerfeld, koji je karijeru započeo još sredinom 1950-ih, vodio modnu kuću Chanel više od 30 godina, sarađivao sa italijanskim brendom Fendi i razvio brend Karl Lagerfeld.

Beskrajno citiran, Lagerfeld je uvek bio neposredan i otvoren. Pogotovo što se tiče izgleda koji voli.  

O frizuri

„Kada sam se umorio od mode – duge i kovrdžave kose, koja je upravo ono što imam, počeo sam da je sakupljam. To se dogodilo 1976. godine. Rep je najjednostavnija frizura. Savršena je za mene, jer nisam baš nadaren frizer. Ne volim gelove i druge proizvode, za oblikovanje koristim samo beli puder: kosa mi po prirodi nije toliko snežno bela “.

O žrtvama u ime mode

„Izgubio sam preko 90 kg da bih obukao odela Hedi Slimane.“

O tetovažama

„Mislim da su tetovaže strašne. To je kao da čitav život nosite Pucci haljinu, a da je ne skinete “.

O fizičkoj aktivnosti

“Mnogo sam trenirao do svoje 20. godine. Tada bih imao snažne, moglo bi se reći prošivene trbušnjake … kao Chanel.”

O dijetama

„Započnite dijetu kada u vašem životu nastupi period optimizma i sreće.“

O lepoti

„Lepota ili želja da se bude lep je sama po sebi opasan motiv. Neko je jednom rekao: „Da li zaista volite nekoga zbog njegove lepote?“ Ugledan izgled dovoljan je da zainteresuje ljude za vašu dušu. Samo nas iskustvo čini zanimljivim i onim ko smo. A period u životu kada vam se čini (ili ne) izgledate loše može postati koristan i neophodan “.

 „Bilo bi mi nepodnošljivo teško da imam ružnu ćerku.

O sportskoj odeći

„Trenerke su znak vašeg poraza. Ako ste ih kupili, onda ste konačno izgubili kontrolu nad svojim životom “.

O idejama

“Većina stvari koje na kraju radim dođu mi u snove ranije. Najbrže ideje su uvek najbolje. Ne morate da koristite mozak – ideja bi trebalo da bude poput munje. Mogu da crtam brže nego što govorim. Postoje ljudi koji se plaše belog lista, plaše se nečeg novog, ali nije reč o meni “.