8 stilskih trikova princeze Dajane za koje niste znali

Oličenje svega britanskog, princeza Dajana, ostaje inspiracija za dizajnere 20 godina nakon svoje smrti. Otkrivamo vam kako je uspela da izgradi svoj stil kroz detalje.

Lančići sa priveskom imena

Mnogi posmatraju Keri Bredšo kao začetnicu trenda nošenja lančića sa svojim imenom. Pre udaje za Čarlsa, Dajanin omiljeni dodatak bio je jednostavan nakit sa slovom D. Nakon što se pridružila kraljevskoj porodici, zamenila ga je bisernom ogrlicom.

Dva sata na jednoj ruci

Mediji su skrenuli pažnju na arhivske fotografije princeze Dajane, koje datiraju iz 1981. godine. Dajana se već verila za princa Čarlsa i u trenutku kada je snimljena fotografija princeza je gledala polo turnir na kojem je učestvovao prestolonaslednik. Na ruci su joj dva sata odjednom. Kao što se kasnije ispostavilo, jedan sat – sa zlatnim kaišem – pripadao je samoj princezi Dajani, a drugi – princu Čarlsu. Dajana je mladoženjin sat nosila kao talisman kako bi imao sreće na turniru.

Biseri na neobičan način

Biseri su povezani sa elegantnim ogrlicama ili sa lakonskim minđušama, ali Dajana je znala kako da nosi biserni nakit i da ne izgleda dosadno: bisernu ogrlicu možete, na primer, staviti tako da ukrašava vaša leđa.

Plavi ajlajner

Najjednostavniji način da od jednostavnog izgleda kreira elegantan bio je plavi ajlajner. Princeza je vešto koristila ovaj simbol lepote 1980-ih kako u svakodnevnom životu, tako i za izlaske sa kraljevskom porodicom. Devedesetih godina, Dajana je plavi ajlajner zamenila smeđim.

Nakit sa privescima

Dajanina strast prema personalizovanom nakitu nastavila se i nakon njenog venčanja. Na njenim narukvicama mogli su se videti privesci „H“ i „V“ (prva slova imena njenih sinova), kao i „X“ (ovaj nakit nosila je uoči svoje desete godišnjice venčanja).

Jednostavna odeća

Levi’s farmerke visokog struka u kombinaciji sa košuljom su Dajanin omiljeni trik za ležeran izgled. Ponovio ga je Virgil Abloh u kolekciji Off / White SS  2018.

Kitten potpetice

Dajanina visina je 178 centimetara. Stoga princezi nisu trebale visoke potpetice. Njen izbor su cipele sa kitten potpeticama, koje je izrađivao za nju Manolo Blahnik.

Hulahopke u boji

U najnovijim lookbook-ovima za jesnju sezonu dizajneri stilizuju žute hulahopke sa krznenim kaputima, Gucci kombinuje haljine sa čarapama u boji, ali prava trendseterka čarapa u boji bila je princeza Dajana: čak je mogla da ode na kraljevski prijem u crvenim čarapama.