Met Gala razotkrivanje: Toalete koje su pobrale najviše simpatija su zapravo kopije

Ovogodišnja Met Gala dočekana je sa većim nestpljenjem nego inače, jer je zbog kovida pomerena sa uobičajnog održavanja u maju, na 13. septembar. Tema najvećeg modnog dobrotvornog događaja za 2021. godinu bila je američka moda i njena istorija.

Fashion red carpet godine iznenadio nas je u jednom novom smislu – neke od najlepših kreacija večeri su zapravo bile već viđeni outfiti. U pitanju su vintage toalete legendarnih dizajnera i scenskih kostimografa, čije modele poznate dame su iskopirale za svoje pojavljivanje na balu.

Kultni kostim ukrašen zvezdama koji je Hedi Lamar nosila u  jednom od najpoznatijih modnih filmova “Ziegfeld girl” poslužio je kao inspiracija Miuccii Pradi za haljinu Emili Blant. Kaja Gerber iskopirala je haljinu Bjanke Džeger sa Met Gale iz 1981. godine, koju u originalu potpisuje brend Dior, dok je Oscar de la Renta odradio sjajan posao sa duplikatom ove crne balske haljine.

Jedan od najupečatljivijih outfita zasigurno je onaj od Bili Ajliš, koju je bilo nemoguće ne porediti sa Merlin Monro i njenom toaletom iz 1951.godine sa dodele Oskara (samo u crnoj boji).

Da li je Kendal Džener dobro prekopirala look Odri Hepern, i kako su sve ove dame izgledale upoređenju sa originalima, pogledajteu našoj galeriji.

Više o samim outfitima večeri možete priočitati OVDE.

Foto: Instagram

Priredila: T. Mišović