Vesti

adidas Superstar - urbana modna legenda slavi 50 godina

Legendarni adidas Superstars ove godine obeležava svoju godišnjicu.

Od košarkaških patika koje su parkete osvojile 1969. godine i koje su u početku bile dostupne samo odabranim igračima, one su postale nezamenjive u svim sferama gradskog života u poslednjih 50 godina.

Ljubitelji hip-hopa i rap-a su ih zavoleli, a pop kultura ih je podigla na pijedestal mode. Trendi Superstars su na sceni već decenijama, učvršćujući svoju poziciju u raznim krugovima - bliskim umetnicima, dizajnerima, muzičarima i sportistima. I danas su oni prvi izbor onih koji se ne boje založiti se za svoja verovanja.

Vremenom, patike adidas Superstar stekle su status autentične kulturne ikone i suvereno se podigle na čelo urbane mode u svojih 50 godina menjanja igara. Od karakterističnog prednjeg oblika školjke do ikonične tri pruge i gumene kapice, ova meka kožna patika još uvek inspiriše. Izvorno sportski brend koji se etablirao na polju muzike, umetnosti i mode, adidas Originals pripada svima koji su svesni da je promena timski sport. Jedan od takvih jeste svestrani Džona Hil, koji pojam superzvezda pripisuje svakom pojedincu kojem se divi kao uzor ili tvorac. Istovremeno, veruje da je formula uspeha ujedinjavanje moći različitih generacija: „Ne postoji znanje bez prethodne generacije koja ga je skupila. U isto vreme, nema promene ili pomeranja bez nove generacije“, objašnjava Džona Hil.

"Ako se ove dve generacije spoje, mogu da stvore nuklearni naboj potreban za sjajnu umetnost i sjajnu kreativnost." U njegovom primeru, multigeneracijski kreativni tim Superstar odlučan je da stvori naboj za nuklearno stvaralaštvo - jer promena zahteva snagu tima. Superstar ostaje jedina obuća koja okuplja raznovrsnu paletu - od hip-hopera do umetnika i više. Kao njihov zajednički imenitelj, ohrabruju ih da zajedno zakorače i koriste svoju kolektivnu moć da stvore budućnost u kojoj žele da žive. Vizuelnu poruku „Promena je timski sport“ takođe su stvorili Superstar kreativci u videu koji je nastao pod palicom Džona Hila.

Povezane teme

Stil dana

Savršene večernje haljine za Noć veštica

Savršene haljine za Noć veštica, ali i za hiljadu drugih prilika? Odabrali smo 11 tamnih i glam modela!

Inspiracija

Instagram trend: čizme na debelom đonu

Ranije smo govorili o najmodernijim čizmama za jesen 2020, a danas ćemo vam reći o paru koji je uspeo da osvoji Instagram fidove svih korisnika - visoke čizme sa masivnim đonom.

Vesti

Najmodernije kombinacije boja ove jeseni

Moda je napravila pauzu, a zatim se promenila.

Vesti

Hit sezone: Kajli Džener u kožnoj haljini Bottega Veneta sa minijaturnom Jacquemus torbom

Ove godine velike zabave za Noć veštica morale su biti otkazane, pa je Kajli Džener izabrala spektakularni total look u nijansama bundeve.

Inspiracija

Insta izveštaj: kako trendseterke nose Prada mokasine

Sezona jesen/zima 2020/21 definitivno neće biti dosadna.

Vesti

Bela Hadid se u kampanji Mugler pretvara u Pegaza

Bela Hadid je glumila u novom filmu brenda Mugler.

Vesti

Neočekivano - nova lutka Barbie kopira izgled Eltona Džona

Pevač je lansirao sopstvenu liniju igračaka!

Vesti

Unuka Grejs Keli - Jasmin - ponovila je legendarni stajling svoje bake-princeze

Jasmin Grejs Grimaldi, oponaša legendu na naslovnici svog novog singla!

Inspiracija

Inspiracija – Kardigan uvek

Glavni junak među džemperima menja svoj oblik i nikada nije dosadan.

Vesti

Slip haljina + udoban kardigan: jesenji izgled Karli Klos

Odeća za romantično raspoloženje...

Vesti

Irina Šajk pokazala kako nositi šorts na jesen

Takve noge se jednostavno ne mogu sakriti...

Vesti

Zara lansira prvu liniju donjeg veša

Prva kolekcija obuhvata 158 modela - uključujući odeću za dom!

Piste

Neon, prozirni korseti i očaravajuća grafika: prva ženska kolekcija Rafa Simonsa

Na proteklim Nedeljama mode bilo je samo nekoliko događaja koje je modna zajednica čekala sa velikim nestrpljenjem, a Raf Simons je bio odgovoran za dva.