adidas Superstar – urbana modna legenda slavi 50 godina

Legendarni adidas Superstars ove godine obeležava svoju godišnjicu.

Od košarkaških patika koje su parkete osvojile 1969. godine i koje su u početku bile dostupne samo odabranim igračima, one su postale nezamenjive u svim sferama gradskog života u poslednjih 50 godina.

Ljubitelji hip-hopa i rap-a su ih zavoleli, a pop kultura ih je podigla na pijedestal mode. Trendi Superstars su na sceni već decenijama, učvršćujući svoju poziciju u raznim krugovima – bliskim umetnicima, dizajnerima, muzičarima i sportistima. I danas su oni prvi izbor onih koji se ne boje založiti se za svoja verovanja.

Vremenom, patike adidas Superstar stekle su status autentične kulturne ikone i suvereno se podigle na čelo urbane mode u svojih 50 godina menjanja igara. Od karakterističnog prednjeg oblika školjke do ikonične tri pruge i gumene kapice, ova meka kožna patika još uvek inspiriše. Izvorno sportski brend koji se etablirao na polju muzike, umetnosti i mode, adidas Originals pripada svima koji su svesni da je promena timski sport. Jedan od takvih jeste svestrani Džona Hil, koji pojam superzvezda pripisuje svakom pojedincu kojem se divi kao uzor ili tvorac. Istovremeno, veruje da je formula uspeha ujedinjavanje moći različitih generacija: „Ne postoji znanje bez prethodne generacije koja ga je skupila. U isto vreme, nema promene ili pomeranja bez nove generacije“, objašnjava Džona Hil.

“Ako se ove dve generacije spoje, mogu da stvore nuklearni naboj potreban za sjajnu umetnost i sjajnu kreativnost.” U njegovom primeru, multigeneracijski kreativni tim Superstar odlučan je da stvori naboj za nuklearno stvaralaštvo – jer promena zahteva snagu tima. Superstar ostaje jedina obuća koja okuplja raznovrsnu paletu – od hip-hopera do umetnika i više. Kao njihov zajednički imenitelj, ohrabruju ih da zajedno zakorače i koriste svoju kolektivnu moć da stvore budućnost u kojoj žele da žive. Vizuelnu poruku „Promena je timski sport“ takođe su stvorili Superstar kreativci u videu koji je nastao pod palicom Džona Hila.