Modna inspiracija: Uvek jednostavna i elegantna Anđelina Džoli

Kada se pojavila na zvezdanom nebu, a bilo je to krajem devedesetih, modni stil Anđeline Džoli itekako je upadao u oči – bio je to miks pin-up devojke i rock&roll lepotice, uparivanje kožnih crnih patalona i naizgled običnih majica sa animal pritom, sirena kožnih haljina na crvenom tepihu i mnogo crne. Akcenat je stavljala na sebe, a ne na ono što nosi – šepurila se svojim tetovažama, na kratko ošišanom kosom ili obrijanom glavom i svojim nestvarno lepim licem. 

Čini se da je crnoj boji ostala najvernija i danas, sa jednim među periodom kad je eksperimentisala sa jarkim bojama, ali je njen stil definitivno evoluirao od mlade buntovne devojke do ozbiljne glumice i rediteljke, mame, i ambasadorke Ujedinjenih nacija.

Anđelina danas, prilikom javnih pojavljivanja, insistira na prefinjenosti i eleganciji, dok je u dnevnoj varijanti dama, čak i kad nosi jednostavne autfite. Dok snima u Rimu svoj novi film oblači bele lanene kombinacije, da joj bude udobno i u kojima joj nije vruće, a preko dana su to široke duge haljine i uvek neki “statement” komad, poput Louis Vuitton, Valentiono, Dior, Saint Laurent torbe. Majstor je da spaja skupe dizajnerske stvari sa “street style” estetikom i da svaki put, iako se očigledno potrudila, izgleda neopterećeno svojim izgledom. 

U našoj galeriji pogledajte neke od njenih najboljih autfita – za crveni tepih i u one u kojima je samo “obična” građanka (sveta). 

Tekst: J.M. 

Fotografije: Profimedia