grazia

Vesti

Belgrade Fashion Week: Pogledajte autorske kolekcije

Okosnica svakog Belgrade Fashion Weeka je autorska moda, na kojoj modni stvaraoci predstavljaju nove kolekcije. Na drugom danu 51. BFW-a, publici su se predstavili Peđa Nerić i Viktorija Džimrevska svojim novim kolekcijama.

Perđa Nerić, kolekcijom “Dunes” prikazao je modele za proleće-leto 2023, inspirisane marokanskim pustinjama, dinama i peščanim bojama Magreba. Meke fluidne forme drapirane svile, suprotstavljene su voluminoznim formama tafta i brokata sa ponekim orijetalnim detaljima. Etablirani dizajner, iz kolekcije u kolekciju, ne prestaje da unosi inovacije u klasične feminine forme, čineći žene koje nose njegove kreacije elegantim, smelim ali uvek ženstvenim i lepim. Novih 15 modela, na kojima se ističe izuzetna tehnika drapiranja, publiku su očarale i dokazale da klasične forme nikada ne izlaze iz mode.

Viktorija Džimrevska, dizajnerka poreklom iz Skoplja, pokazala je snagu žene u novoj koleciji “Independent”. Prenaglašenost oversized formi i kontrastima materijala koji su i prirodni i veštački, dopunile su suprotstavljenost mekih i oštrih linija kroja, sjanih i mat oblika koji su dočarali dihotomiju snage i nežnosti smele žene koje su inspiracija za ovu kolekciju. Nijanse sive, obavezna crna i bela ali intenzivna žuta, predstavljaju emociju žene koja korača hrabro i slobodno. Perjani detalji, prenaglašene figure kolekciji daju sofisticirane nijanse koji su posebni, drugačiji i autorski. Mekane tašne od veštačke kože kontriraju predimenzioniranim formama, upotpunjavajući kolekciju i dajući dodatnu jačinu svakom modelu.

Autorska moda ima moć da se podjednako bavi i ženstvenim formama ali i da interpretira snagu žene na avangardne načine. Upravo smo na drugoj večeri 51. L’Oreal Fashion Week-a mogli da videmo lepotu različitosti koje autori prikazuju, ali uvek posvećeni inovaciji i kreativnom stvaralaštvu koje su jedna od ideja-vodilja autorske mode.

Pored autorske mode, jedan od fokusa BFWa je i na drugim autorima - jedan od njih je Danijel Rauški, pobednik InstaShot konkursa, čija je izložba “From Backstage Perspective” otvorena u Ušće Shopping Centru i dostupna je tokom trajanja 51. L’Oreal Fashion Week-a. Njegove fotografije otkrivaju trenutke iza scene Belgrade Fashion Week-a, koje inače nisu vidljive a kriju pravu magiju modnog sveta.

Slike pogledajte u galeriji. 

Foto: Djordje Tomic

 

Pročitajte još

Povezane teme

Inspiracija

Šoping vodič: Cvet za svaku priliku

Rafinirana pojava cvetnog printa u modi jednako može biti konvencionalna i klasična, koliko i retro, ali i edgy.

Vesti

Šoping lista: U crvenoj fazi

Nemoguće je odoleti crvenoj boji i ne primetiti je.

Vesti

Modna kuća Anđeline Džoli i brend Chloé lansiraju zajedničku kolekciju

Prva linija brenda Atelier Jolie fokusirana je na ekološku održivost.

Stil dana

Letnja elegancija Eme Stoun

Još jedan outfit koji se kopira!

Vesti

BOSS organizovao žurku za Naomi Kembel

Lepotica je tradicionalno proslavila rođendan u Kanu.

Vesti

Summer kolekcija brenda H&M je tu!

Uživajte u sjajnim lanenim sakoima, heklanim bluzama i haljinama, fantastičnim kupaćim kostimima