Big night: Ko je i bio i šta je nosio na 95. dodeli Oskara

95. dodela Oskara održana je sinoć u Dolbi teatru u Los Anđelesu, Kaliforniji. Ceremoniju, u čast najboljih filmskih ostvarenja u ovoj godini, vodio je Džimi Kimel – što je njegov treći put da preuzima ulogu domaćina. Među nominacijama za najbolji film našli su se Elvis, Tár, Everything Everywhere All at Once i The Fabelmans. Kejt Blanšet, Ana de Armas, Andrea Rajsburg, Mišel Vilijams i Mišel Jeo bile su u kategoriji za najbolju glumicu, a za najboljeg glumca Ostin Batler, Kolin Farel, Brendan Frejzer, Pol Meskal i Bil Naji.

Međutim, pre nego što su zlatne statuete podeljene, sve oči bile su uprte u jedan od najgledanijih crvenih tepiha na svetu. A-listeri još jednom su doneli svoju sartorijalnu stilsku igru za Academy Award. Pregršt šljokica, voluminoznih krojeva, senzualnih formi, čipke i prozirnih detalja obeležili su ovogodišnji holivudski glamur.

Mišel Jeo, sa titulom najbolje glumice, prigrlila je blistavost u Dior haljini prekrivenoj perjem, dok je Kejt Blanšet još jednom reciklirala savršen Louis Vuitton dizajn, u kom smo je već viđali na crvenom tepihu u prošlosti. Florens Pju nastavila je da nas šarmira statement Valentino couture outfitom, a mala sirena, Hali Bejli kanalisala unutrašnju princezu u Dolce&Gabbani.

Kako su holivudske dame još jednom ispisale istoriju svojim izgledima, pogledajte u galeriji.

 

Foto: Profimedia

Tekst: T.M.