Birkenstocks: Kako ćete ih nositi ovog leta?

Poslednjih godina nema leta bez sandala Birkenstock. Čak i devojke koje su oklevale u početku, konačno su podlegle trendu odabirom ovih papuča za letnji ulični stil.

Ali koja je njihova istorija? Birkenstock je rođen kao brend 1774. godine od strane Johanna Birkenstocka. Više od jednog veka ove sandale su ostale povezane sa zdravstvenom industrijom, jer su ih zahvaljujući vrlo udobnom plutastom đonu nosili lekari i medicinsko osoblje.

Tek 1970. godine cool devojke u SAD počele su da nose sandale nemačke kuće i od tada su postale sinonim za trendi obuću 90-ih. 

Birkenstocks su sada dostupne u mnogo različitih boja i od različitih materijala, dok ih vidimo u kombinaciji sa haljinama, farmerkama, ležernim lanenim pantalonama ili čak kupaćim kostimima otkako su postale obavezne za odlazak na plažu.

Vodeće kompanije rade sa brendom dodajući lični pečat ovim cool sandalama, poput Proenze Schouler, Valentina koji im je dao maskirne otiske, ali i Ricka Owensa koji ih je tretirao underground estetikom.

Izabrali smo najlepše ideje koje će vas inspirisati da nabavite i vi ove udobne i moderne papuče.

foto:Instagram