Burberry se pridružio modnim brendovima i počinje sa proizvodnjom maski

Dok pandemija COVID-19 transformiše prirodu modne industrije, ključni dizajneri doprinose borbi protiv virusa.

Svi pomažu na razne načine – od modne kuće Prada koja je donirala maske za šest odeljenja intenzivne nege u milanskim bolnicama do redizajniranja LVMH kako bi se napravila sredstva za dezinfekciju ruku. Britanska modna kuća Burberry pridružila se inicijativni modnih brendova. Brend će preurediti svoju fabriku jakni u Jorkširu za proizvodnju bolničkih odela i maski za pacijente u britanskim bolnicama. Ipak, brend se obavezao da će finansirati istraživanja o vakcinama koje su trenutno u toku na Univerzitetu Oksford.

“Univerzitet je poznat po jednom od najboljih dostignuća u oblasti razvoja vakcina, a njegova vakcina protiv COVID-19 testiraće se na ljudima sledećeg meseca”, navedeno je u najavi brenda.

Burberry je takođe obećao da će se boriti protiv siromaštva u Velikoj Britaniji, situacija se ozbiljno pogoršala kao rezultat krize korona virusa. Kao deo ove inicijative, Burberry planira da sarađuje sa organizacijama kao što su FareShare i The Felix Project.

„Neverovatno sam ponosan što sam deo čudesne porodice Burberry, jer radimo na pružanju podrške našoj zajednici u ovom teškom vremenu – zajedno to možemo podneti!“ – napisao je kreativni direktor brenda Rikardo Tiši.