Calzedonia reorganizuje svoje fabrike za proizvodnju zaštitnih maski

Brend će proizvoditi 10.000 maski dnevno!

Grupa Calzedonia je još jedan brend koji je odlučio da se pridruži borbi protiv epidemije korona virusa. Calzedonia će preobrazit dve fabrike brenda – Avio u Italiji i Gissi u Hrvatskoj zahvaljujući kojima će pokrenuti proizvodnju zaštitnih maski koje su važne u borbi lekara sa COVID-19.

Da bi poboljšala svoje poslovanje, kompanija je kupila posebne mašine za kreiranje poluautomatske linije i obučila operatere za šivenje u novoj vrsti proizvodnje. “Ovu operaciju predsednik kompanije Sandro Veronesi smatra apsolutno potrebnom. Pokazuje osetljivost Grupe na zaposlene, kupce i trenutnu vanrednu situaciju koja utiče na sve nas. Pre nego što je donela ovu odluku, kompanija je zatvorila sve prodavnice u opasnim zonama u Italiji, a zatim u celoj zemlji.

Za početak, fabrike će proizvoditi 10 000 maski dnevno, što je već ogroman broj. Međutim, kako naglašavaju predstavnici Calzedonie, u narednim nedeljama njihov broj će biti još veći. Prve zalihe maski već su predate 23. marta za potrebe bolnice u Veroni.

Calzedonia je još jedan brend koji se pridružio zdravstvenoj službi tokom pandemije korona virusa. Ranije, između ostalog, grupa LVMH odlučila je da proizvodi antibakterijske gelove u svojim kozmetičkim fabrikama.