Često čujemo izraz “eklektičan stil” ali šta to zapravo znači?

Iskustvo u odevanju odredjuje koliko ste vešti u baratanju različitim stilovima I kombinovanjem istih. Danas pričamo o eklektici, spontanoj modi I osećaju za boju.

Kao stil u kome nema pravila, stil koji privlači pažnju I koji traži neobičan I individualan pristup odevanju, eklektika je sve samo ne obično I uobičajeno. Iako je odlična za one slobodnog duha, jer kombinacijama nema kraja, vrlo lako možete otići u kič bez ikakvog smisla. Zato pažljivo birajte apstaktne odevne komade. Kako biste postigli balans, počnite sa jednim upečatljivim aksesoarom koji se izdvaja u odnosu na ceo stajling. Eklektika insistira na dobrom koloritu I modnim detaljima kojima akcentujete I obogaćujete vaš stil.

Za početak, prelistajte naše omiljene primere eklektičnog stila. Sve što vam treba je inspiracija, mašta I nekoliko naizgled nespojivih odevnih komada I igra može da počne! Neka vam boravak kod kuće posluži za modna istraživanja I pre svega zabavu. I još jedan važan savet. Ako ste pozajmili od svih stilova po malo a ličite samo na sebe, onda ste uspeli!

S leva na desno:

Ko kaže da široke pantalone ne idu uz doboke čizme?! Eklektika ne zna za pravila!

Ne možete da se odlučite za jednu torbicu? Ponesite hrabro dve!

Dukserica upasovana u poslovne pantalone. Pravi primer minimalističkog pristupa eklektici upotpunjem fantastičnim osećajem za koloritno akcentovanje.

Šuškava jakna uz til I volane daje mekoću i ležernost vašem stajlingu.

Klasični kaput I kombinezon upotpunjem patikama I geometrijskim naočarima. Mrvica sportskog ostavlja pravi pečat.

Platforme obožavamo a čarapice čine ceo look nezaboravnim. Spontanost je na ceni, trudite se da postignete utisak da niste previse razmišljali o svom stajlingu.

Mila Đenić

Foto: Profimedia