Chanel fabrike u Francuskoj, Italiji i Švajcarskoj su zatvorene

Kao odgovor na pandemiju korona virusa, modna kuća Chanel odlučila je da preduzme mere predostrožnosti.

Kompanija je najavila zatvaranje nekih industrija u Evropi na period od dve nedelje. Govorimo o fabrikama u Francuskoj, Italiji i Švajcarskoj. Tokom perioda karantina u Chanelu, brend će i dalje isplaćivati pune zarade svim zaposlenima u kompaniji. “U skladu sa poslednjim vladinim nalozima, odlučili smo da zatvorimo sva naša proizvodna mesta u Francuskoj, Italiji i Švajcarskoj, kao i da prestanemo sa lansiranjem novih kolekcija Haute Couture, pret-a-portera i nakita. Ova odluka je doneta u cilju održavanja javnog zdravlja, zabrinutost za sigurnost i dobrobit naših zaposlenih i kupaca”, rekli su predstavnici brenda.

Pored kompanije Chanel, mnogi brendovi su zatvorili proizvodnju. Na primer, Hermes je u karantin stavio 42 proizvodna pogona u Francuskoj, sa izuzetkom fabrike koja je specijalizovana za proizvodnju parfema, a koja će sada proizvoditi antibakterijske sprejeve.

U fabrikama koje proizvode parfeme za brendove Christian Dior, Givenchy i Guerlain uvedene su iste mere za borbu protiv korona virusa.