Christian Louboutin otvara izložbu u Parizu krajem februara

U Parizu će od 26. februara do 26. jula 2020. biti otvorena izložba o renomiranom proizvođaču luksuznih cipela – Christian Louboutinu.

U muzeju Palais de la Porte Doree u Parizu, 26. februara biće otvorena izložba jednog od najpoznatijih svetskih proizvođača cipela.

Brend Christian Louboutin važi za jedan od glavnih u svetu mode, a na izložbi će biti predstavljeno 30-godišnje stvaralaštvo, koje će biti podeljeno u deset poglavlja.

Prema rečima dizajnera, glavna tačka izložbe biće važne veze koje su uticale na njegovo putovanje, rad sa proizvođačima cipela i rad sa umetnicima koji su mu izuzetno bliski. Pariski dizajner cipela počeo je raditi na svojim prvim kreacijama u dobi od dvanaest godina i bio je inspirisan arhitektonskom lepotom Palais de la Porte Doree. Možemo očekivati njegove najlepše cipele, neke cipele iz njegove lične kolekcije i uvid u najekskluzivnije saradnje – neke od njih nikada nisu pokazane svetu.

Pored toga, biće predstavljeni originalni projekti na kojima je sarađivao sa svojim omiljenim umetnicima, uključujući saradnju sa fotografom Dejvidom Linčom, novozelandskom multimedijalnom umetnicom, španskom koreografkinjom Bjankom Li, pakistanskim umetnikom Imranom Kuershijem i mnogim drugima.

Ako se u ovom periodu nađete u Parizu, ovo je definitivno izložba koju vredi pogledati.