Za alternative mlade: Crne venčanice nikad nisu izgledale raskošnije

Sara Džesika Parker nosila je haljinu crne boje na svom venčanju.

Kupovina venčanice zapravo je jedan stresan proces za modernu mladu. Između kalkulisanja o budžetu, praktičnosti i sukobljavanja sa sugestijama buduće svekrve, možete se suočiti sa pritiskom pronalaženja One Prave (haljine). Nešto što možda niste razmatrali – a  verovatno bi trebalo, jeste da izbegnete tradiciju i prigrlite alternativnu venčanicu koja je u potpunosti i jedinstveno vaša. Zaboravite na malu crnu haljinu, jer crna venčanica upravo je dobila svojih pet minuta.

Niste uvereni? Pogledajte legende stila, Saru Džesiku Parker i Kloi Sevinji – obe u crnim venčanicama za svoj veliki dan. 1997. SJP nosila je crnu Morgane Le Fay haljinu na bretele sa voluminoznom suknjom za venčanje sa Metju Broderikom – potpuni opozit Keri Bredšou i raskošnoj beloj venčanici Vivijen Vestvud. S druge strane Kloi je imala midi crnu rolka-haljinu dugih rukava i uske siluete koju je uparila s crnim čizmama, dok je belim velom napravila mini contrast all-black izdanju.

Privlačnost crne venčanice svodi se na njen buntovnički stav.

Ipak, ako ste zabrinuti da crna ne izgleda kao slavljenička boja, ključ je u detaljima: Perje, biseri, čipka i perle doneće potreban šmek inače potcenjenoj venčanici.

 

Foto: Pexels, Instagram

Priredila: T.M.