Da li ste videli novu mega kul CONVERSE kolekciju posvećenu neoimpresionističkom umetniku?

Ovog septembra, CONVERSE je lansirao novu kolekciju (na koju nismo ostali ravnodušni!), inspirisanu radovima poznatog američkog umetnika Jean-Michele Basquiat-a, koji je sedamdesetih godina radio neoekspresionistička dela. Legendarna kompanija CONVERSE nastavlja da nadograđuje svoj stilski DNK, a novom kolekcijom, koja uključuje patike i odevne komade, odaje priznanje autentičnom slikaru. 

Jean-Michele Basquiat je bio neoimpresionistički umetnik, haićansko-portorikanskog porekla. Sedamdesetih godina u Njujorku počeo je da crta grafite, a zajedno sa Al Diaz-om, koji se takođe bavio uličnom umetnošću, osnovao je “SAMO”.

“SAMO” je bio pseudonim koji je ovaj umetnički duo koristio u svojim radovima, a predstavlja skraćenicu od “SAME OLD”. Ovaj tandem je uglavnom radio na Menhetnu i okolini, a “SAMO” je ubrzo postao veoma poznat koncept.

Osamdesetih godina, Basquiat je svoje radove prebacio na platno, i počeo da slika četkicama i bojom. Njegove slike su sirove, oštre, neuredne i laičke, detinjaste. Ovaj izvanredni autor preminuo je u ranoj mladosti, sa samo 27 godina, a iza sebe je ostavio sjajne radove, koje danas oživljavamo kroz nosive komade! Monohromatski dijalog crne i bele kao stvoren je za podlogu autentičnih Basquiatovih crteža u boji.

Kolekciju ovih mega kul patika i odevnih komada, možete naći u TIKE SHOP-u u Kralja Petra 24 i na njihovom online shop-u.

Izvor fotografija: Promo