Da li znate da najbogatiji čovek na svetu dolazi iz sveta mode?

Direktor i većinski vlasnik LVMH grupe, Bernar Arnou jedan je od najmoćnijih ljudi na svetu. Rukovodi i nekim od najluksuznijih brendova visoke mode, poput Kristijan Diora, Tifani & Co., Luj Vitona, razlog zbog koga je prozvan i “vukom u kašmirskom odelu”.

Džef Bezos, osnivač Amazona, u samo jednom danu je svrgnut sa trona i to od strane francuskog modnog mogula Bernara Arnoa.

Nakon što je Amazon objavio rezultate poslovanja u drugom kvartalu, padom akcija ove kompanije za 7,6 odsto, Bezos je “osiromašio” za 13,9 milijardi dolara i ovim tako postao drugi najbogatiji čovek sveta.

Arno je pokorio Evropu osvajajući ekskluzivne brendove, uključujući i Živanši, make up giganta Gerlajn, Selin, Bvlgari, Of-Vajt… te sada broji sjajnih 75 modnih kuća u svom rukovodstvu.

Nedelju je zaokružio sa procenjenim bogatstvom od  192,9 milijardi dolara (za 500 miliona više od Bezosa) što ga je i uzdiglo na prvo mesto na lestvici najbogatijih.

Arnaulta pored brendova visoke mode privlači i investiranje u hotele, jahte, umetnička dela, kao i samu kulturu. Pasionirani je kolekcionar slika velikih umetnika: Pikasa, Endi Vorhola i Henri Mura. Poseduje i privatno ostrvo Indigo, smešteno na Bahamima.

Foto: Profimedia

Tekst: T.M.