Dama u smaragdnom: Megan Markl na kraljevskoj službi

Čini se da je još jedan zapanjujući stajling Megan Markl “dvostruki udarac” u pravcu Kejt Midlton.

Prvo, za važnu kraljevsku službu u Westminster Abbey, Megan Markl je odabrala haljinu brenda Emilia Wickstead, koji često nosi vojvotkinja od Kembridža. Drugo – smaragdna nijansa. U novije vreme, tokom kraljevske turneje po Irskoj, garderoba Kejt Midlton bila je sastavljena u ovoj paleti. Poređenje dve “princeze” je očigledno neizbežno!

Bilo kako bilo, Megan se ipak uspela nadmetati sa svojom rođakom. Žena princa Harija izgledala je zaista vrlo elegantno. Stroga haljina bila je ukrašena lepršavim ogrtačem od satena i, kako to odgovara protokolu, šeširom u tonu sa velom. Ali glavni ukras Megan je bio njen srećan osmeh. S obzirom na to da Hari i Megan trenutno završavaju poslednju rundu kraljevskih pregovora pre “potpune ostavke”, nejasno je koliko ćemo još zvaničnih izlazaka videti u bliskoj budućnosti.

Megan je mislila i o modnim dodacima. Za važnu pojavu u krugu kraljevske porodice, Megan je ponovo naglasila svoj feministički položaj. Pored šešira, centralni dodatak bila je uredna minijaturna torba Gabriela Hearst zaobljenog oblika u tamno zelenoj boji. Jedan od najodgovornijih brendova, i sa proizvodnog i sa stanovišta vođenja revija, model torbe naziva se Demi Bag i izrađena je od satena.

Ipak, vredi uzeti u obzir da govorimo o „mlađoj“ verziji čuvene Nina Bag. Ime „Nina“ odaje počast legendarnoj američkoj jazz pevačici i aktivistkinji Nini Simon. U cilju održavanja održivog razvoja brenda, svaka torba se proizvodi u ograničenim količinama i dostupna je samo po posebnoj narudžbini.