Otkrivamo: Koji dezeni najlon čarapa su u trendu i kako da ih kombinujete ove sezone?

Uvek se pre odlučujemo da obučemo kratku suknju, ako uz nju idu odgovarajaće najlon čarape.

Čak i devojke koje ne mogu da smisle onaj dobro poznati “stežući” osećaj na nogama, izazvan mešavinom svile, najlona, spandeksa i likre, teško mogu da odole efektnim dezenima, mrežastim ili klasičnim i uvek seksi, transparentnim crnim najlonkama.

Do sada bi svi trebalo da znamo da su najlon čarape u boji kože, nešto što nosimo samo ukoliko je to zaista neophodno i ukoliko su čarape skoro identičnog tona poput vaše kože, dok su one sa likrom davno prevaziđene.

Međutim, tamnije nijanse, one u boji, te one deblje bele sa čipkom i ponajviše crne sa različitim dezenima, jedan su od najefektnijih, a u isto vreme najjednostavnijh modnih dodataka tokom prelazne sezone, pogotovo tokom jeseni.

Ove jeseni u modnom fokusu su crne najlonke različite debljine i transparetnosti sa upečatljivim printovima. Logomanija je preuzela primat po pitanju omiljenih trendovskih dezena, a odmah korak iza nalaze se atraktivni natpisi i ilustracije poznatih bendova koje svi volimo.

A; ono što posebno volimo kod najlon čarapa i što se možda i najviše ističe kada je ovaj modni detalj u pitanju, jeste njegova moć transformacije noge, kako zahvaljujući onom vizulenom delu – zanimljivim dezenom, bojom, tako i zahvaljujući samoj tkanini.

Kada je pak u pitanju moć transformacije stajlinga, imajte na umu da pun potencijal najlon čarapa dolazi do izražaja što su više vidljive, a upravo tako ih i stilizuju trendseterke.

Kratak kožni šorts, suknja ili kombinezon, kaput, košulja, beretka i najlonke sa upečatljivim printom apsolutna su pobednička kombinacija sezone. Dok su mogućnosti za stilsku igru praktično bezbrojne.

Nekoliko pari zanimljivih modela najlon čarapa, jedna dobra suknja ili šorts i promena gornjeg dela kombinacije u skladu sa čarapama. Dakle, džemper ili bluza, rolka ili košulja. Igrajte se!

U galeriji pogledajte naše favorite kada su u pitanju odevne kombinacije sa ovim modnim detaljem u fokusu.

Tekst: M. Bunčić

Foto: Instagram/Calzedonia