grazia

Vesti

Dior Cruise revija: Modna drama u centru Sevilje

Andaluzijska “drama” kuće Christian Dior odigrala se u centru Sevilje, a da se pretvori u pravi modni spektakl bile su potrebne dve flamenko zvezde romske nacionalnosti, 40 plesača i 110 modela iz cruise kolekcije.

Oslonivši se na špansku istoriju i tradiciju, zanat, ženske heroine sa juga Španije, kreativna direktorka kuće, Maria Grazia Chiuri,  napravila je impresivan šou.

Osim toreadora, Chiurijevu je nadahnula Carmen Amaya, prva plesačica flamenka romskog porekla - koja se proslavila pedesetih godina prošlog veka u Parizu, a nadimak joj je bio La Capitana jer je nosila mušku odeću.

Upravo je ideja androginog, feminističkog odevanja lajt motiv Diorove cruise kolekcije koja kroz krojeve, materijale i boje prati Amayinu priču o uspehu. Počast andaluzijskoj tradiciji i talentovanoj plesačici iz siromašne četvrti Barselone, Chiuri je odala sa čak sto modela, među kojima dominiraju svečane haljine i odela.

- Zaista volim ovo područje jer tu osećate da je tradicija živa. U svemu tome prepoznajem sebe, a sa Amayom osećam snažnu povezanost, izjavila je Maria nakon revije.

Ako želite da izgledate strastveno i moćno, kao neko ko poštuje tradiciju i ručni rad, pogledajte nove modele Diorove cruise kolekcije u galeriji.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Pročitajte još

Povezane teme

Vesti

6 vodećih trendova za 2023. koje poznate ličnosti već nose

Ostavite ekspertima da prvi usvajaju nove stilove.

Stil dana

Perfektno obučena i kad ide u šoping: Kejti Holms kraljica ležernosti

Glumica je u jednostavnoj, ali veoma elegantnoj kombinaciji šopingovala u Njujorku.

Inspiracija

5 načina da nosite perjane jakne po uzoru na IT devojke

Hlado vreme znači samo jedno – slojevito oblačenje i jakna napunjena perijem

Vesti

Black Week u CCC-u!

Proslavite nedelju izuzetnih promocija! Black Week u CCC-u je izuzetna prilika da kupite najmoderniju obuću i modne dodatke po cenama nižim i do -30%.

Easy Chic

Stilski vodič Meg Rajan za poznu jesen

Holivudska glumica kao večiti izvor inspiracije.

Inspiracija

Melly Myers: Volim pozitivne i optimistične ljude

Bistra i spektakulrna glumica, Melly Myers, ne samo da je poznata po svojoj radnoj etic ii 5 filmova koje je snimila ove godine, već i po svojoj neverovatnoj ličnosti koja je puna...

Film

Elegantne kombinacije Ris Viterspun i Dženifer Aniston pravo sa snimanja

Serija “The Morning Show” uskoro dobija svoju treću sezonu, a njene glavne zvezde se ovako oblače za dolazak na set