Dior Cruise 2022 kolekcija biće predstavljena u Atini

Jednostavna najava i velike vesti. Dior dolazi u Atinu 17. juna radi predstavljanja Cruise kolekcije 2022. Kolekciju potpisuje umetnička direktorka kuće, Marija Gracija Kjuri. I to neće biti prvi put da će francuska kuća biti vizuelno povezana sa glavnim gradom Grčke, jer je odeća visoke mode Christian Dior na Akropolju fotografisana pre tačno 70 godina.

Interesovanje za junsku prezentaciju ima još jedan parametar, kao što kaže kuća, kolekcija Cruise 2022. takođe će uključiti dela grčkih stvaralaca i zanatlija. Osim toga, Italijanka Kjuri, zajedno sa svojim timom, pre nekoliko meseci došla je u Grčku na „kreativnu“ istragu. U isto vreme, atinski događaj prati reviju kuće koja je održana u Lećeu, u Italiji, 2020. godine.

Kolekcija odaje počast Christianu Dioru, koji je svoju kolekciju fotografisao pre 70 godina na Akropolju. Modeli su nosili 8 Haute Couture kreacija i pozirali ispred Partenona Jean-Pierre Pedrazziniju. Bilo je to vreme kada je francuska – i svetska – moda pokazala neprocenjive slike Grčke koja se ponovo isticala, posle ratova i nedaća, 200 godina od početka borbe za nezavisnost.

I naravno, u Atini će se tokom održavanja revije poštovati sva pravila zdravstvene zaštite.