Dior predstavlja Vespa skuter

Budite poput Odri Hepbern u filmu „Praznik u Rimu“

Francuska modna kuća Dior predstavila je model skutera limitiranog izdanja u saradnji sa italijanskim brendom Vespa.

Inspiracija za njegovo stvaranje bili su Rim i film „Praznik u Rimu“, u kojem su Odri Hepbern i Gregori Pek vozili sličan skuter. Na dizajnu je radila kreativna direktorka ženskih kolekcija, Marija Gracija Kjuri.

„Za mene, Vespa simbolizuje moj grad, Rim“, kaže ona. Takav se skuter može videti u filmu „Rimski praznici“ sa Odri Hepbern, kao i na ulicama bilo kog italijanskog grada. Vespa skuteri stekli su popularnost sredinom dvadesetog veka: njihova veličina omogućava im da se slobodno kreću uskim italijanskim ulicama.

 „Imam toliko ličnih sećanja vezanih za Vespu“, kaže Kjuri. – O tome kako smo suprug i ja putovali oko Rima. To je takođe deo mog profesionalnog života u Dior-u. Rad na skuteru je počeo još pre koronavirusa. Zbog socijalnog distanciranja potražnja za ličnim prevozom povećaće se nekoliko puta. Brend je takođe predstavio dodatke: kacigu i torbu za prtljag, ukrašene monogramom Dior Oblique, koji je dizajnirao Mark Boan 1967. godine. Skuter će se naći u prodaji na proleće 2021. godine. Biće dostupan u Diorovim buticima i prodavnicama Piaggio Grupe.