Donatela Versaće o korona virusu: pismo čovečanstvu

Vlasnica legendarnog italijanskog brenda Versace, Donatela Versaće i njena ćerka Alegra donirale su 200 hiljada evra bolnici St. Raphael u Milanu.

Žene su izrazile zahvalnost lekarima koji pomažu Italijanima zaraženim korona virusom da se bore za svoje zdravlje u ovoj teškoj pandemijskoj situaciji.     

„Lekari i drugi zdravstveni radnici rade sedam dana u nedelji. Daju svoje vreme i zdravlje da nas spasu. Italijanske bolnice su prepune. Naša je odgovornost podržati one koji se tako nesebično bore protiv pandemije.“

Donatela Versaće napisala je i otvoreno pismo sa pozivom da se pridržava preporuka lekara i novih pravila koja je utvrdila vlada kako bi što pre preživela ovaj grozni period i vratila se normalnom životu.     

„Samo želim da zamolim ljude iz različitih delova sveta da poslušaju preporuke  vlade i spase se sedeći kod kuće. Danas možemo da koristimo tehnologiju da budemo u kontaktu sa prijateljima i porodicom dok smo u našoj kući potpuno sigurni. U karantinu možete da radite, bavite se sportom, čitate korisne informacije ili ćaskate na mreži. Ako se svi počnemo pridržavati tih elementarnih pravila, uskoro ćemo pobediti virus.“

Versace je takođe podelio informacije o teškoj situaciji u Milanu. U Milanu se uvodi strogi karantin. Naš život je danas ograničen. Ali i virus je ograničen. Možete izaći samo da kupite hranu ili lekove. Samo ljudi iz tih profesija, od kojih zavise sredstva za život u zemlji, mogu raditi. Milano je postao grad duhova. Vojska i policija strogo sprovode režim. Donatela je izrazila nadu u brzo poboljšanje situacije, jer se prvi put u duže vreme statistika smrtnosti od korona virusa u Italiji dnevno nije povećavala, već smanjivala.