Džejn Fonda predstavlja novu Gucci kolekciju

Gucci je najavio lansiranje eko linije Off The Grid, prve kolekcije kreativnog direktora Alesandra Mikelea, stvorene u okviru Gucci Circular Lines serijske proizvodnje.

Nova linija odražava stalnu želju modne kuće da generiše pozitivne promene za ljude i planetu. Na snimanju su učestvovali producentkinja, autorka i aktivistkinja Džejn Fonda, gitarista i glumac Mijavi, ekolog i istraživač Dejvid de Rotšild, pevačica i tekstopisac Lil Nas X, kao i izvođač, kompozitor i muzički producent King Princess.

Gucci Off Grid kolekcija dizajnirana je tako da zadovolji zahteve ekološke održivosti i poštovanja životne sredine. U kolekciji se koriste reciklirani organski materijali zasnovani na bio i održivim izvorima, uključujući ECONIL i reciklirani najlon napravljen od najlonskog otpada. Linija Off Grid uključuje aksesoare, obuću i uniseks odeću. U reklamnoj kampanji, stanovnici grada grade drvenu kuću koja se nalazi u srcu moderne metropole. Tako je Alesandro Mikele hteo da prenese kontrast između dva pojma – urbanog života i užitka biti u prirodi. Kreativni dizajner Gucci poverio je snimanje reditelju Harmoniju Korinu.

“Ova kolekcija rezultat je timskog rada. Kampanja takođe ima ideju dijaloga između ljudi koji grade nešto novo. Mislim da bismo mogli da izgradimo seosku kuću u centru grada, svi zajedno, kao deca koja se igraju u parku. Svi moramo da izgradimo ovu kuću i otkrijemo da naša planeta postoji, čak i tamo gde se čini da ona ne postoji ili je daleko “, podelio je dizajner.